• Головна
  • Новини
  • Від українського духовенства продовжують надходити співчуття польському народові...

Від українського духовенства продовжують надходити співчуття польському народові

12.04.2010, 11:28
Від українського духовенства продовжують надходити співчуття польському народові - фото 1
Свої співчуття народу Польщі надіслали архиєпископ Харківсько-Полтавський УАПЦ Ігор Ісіченко, ректор УКУ о. д-р Борис Ґудзяк та єпископ УХЄЦ Леонід Падун

isichenko.jpgУКРАЇНА – Клир і миряни Харківсько-Полтавської єпархії Української Автокефальної Православної Церкви 10 квітня направили співчуття братньому польському народові з приводу трагічної загибелі Президента Республіки Польща Леха Качинського, владики Мирона Ходаковського, владики Тадеуша Плоцького, членів урядової делегації Республіки Польща, парламентарів і високопосадовців, що летіли для вшанування пам'яти жертв Катинської трагедії.

«Віримо, що Господь прийме спочилих у Своїх небесних оселях, і молимося за вічний спокій їхніх душ», – йдеться у співчутті.

11 квітня в Свято-Дмитрівському храмі м. Харкова УАПЦ відбувся Парастас за всіма загиблими. За повідомленням прес-служби Харківсько-Полтавської єпархії УАПЦ, протягом найближчих днів у парафіяльних храмах цієї єпархії відправлятимуться заупокійні богослужіння за жертвами катастрофи.

Borys_Gydzyak_.jpgРектор УКУ о. д-р Борис Ґудзяк надіслав лист-співчуття усьому польському народові на ім'я Надзвичайного і Повноважного Посла Республіки Польща в Україні Яцека Ключковського.

«Від імені усієї спільноти Українського Католицького Університету складаю Вам особисто, а в Вашій особі – виконуючому обов’язки Президента Польщі Маршалові Сейму Броніславу Коморовському і всьому польському народові наші глибокі і щирі співчуття з приводу жахливої катастрофи, яка забрала життя Президента Республіки Польща Леха Качинського, вищого керівництва держави й самого цвіту польської політичної еліти. У час, коли увесь польський народ перебуває у глибокій скорботі, ми єднаємося з ним у щирих молитвах, щоб Воскреслий Господь прийняв душі загиблих у Свої обійми та упокоїв їх там, де праведні спочивають. Просимо Бога також про те, щоб Він допоміг Польській державі у час такого великого випробування і покликав до державного служіння нові когорти мужів мудрих і праведних. Схиляємо свої голови у журбі та печалі. Вічная пам’ять загиблим!», – йдеться у співчутті.

Voznyak-w.jpgАрхиєписком Львівський УГКЦ Ігор (Возьняк) направив співчуття на адресу Генерального консульства Республіки Польща у Львові. «Зі смутком я дізнався про трагічну загибель 10 квітня 2010 року в авіакатастрофі під Смоленськом Президента Республіки Польща Леха Качинського, його дружини та представників урядової делегації. Прошу прийняти від мого імені, духовенства та усіх вірних Львівської Архиєпархії Української Греко-Католицької Церкви співчуття з приводу трагічної смерті найвищих представників польського народу, його еліти.Ми розділяємо з Вами та народом Польщі горе, яке несподівано торкнулося не лише Вас – це велика втрата для усього людства.Молюся разом із нашими вірними у Соборі за блаженну пам’ять уснувших в Господі душ. Також запевняю Вас, що завтра у наших церквах прозвучать молитви за душі світлої пам’яті загиблих у цій авіакатастрофі. Нашими молитвами та співчуттям вшановуємо пам'ять Президента Республіки Польща та осіб, які його супроводжували»,сказано у співчутті Архиєпископа Львівського Ігоря.

pray3.jpgСтарший єпископ УХЄЦ Леонід Падун висловив співчуття у зв’язку із загибеллю Президента Польщі Леха Качинського та членів польської делегації.

«Від імені Української Християнської Євангельської Церкви і від мене особисто прийміть глибокі співчуття з приводу трагічної загибелі у авіаційній катастрофі під Смоленськом Президента Республіки Польща пана Леха Качинського, його дружини та представників політичного і духовного керівництва держави. Щиро співчуваємо і сумуємо разом з тими, хто втратив дорогих їм людей, а також поділяємо скорботу польської нації щодо втрати багатьох державних, громадських та духовних діячів. Молимось, щоб Господь Бог утішив серця рідних і близьких загиблих та допоміг громадянам Республіки Польща мужньо подолати це важке випробування». – сказано у співчутті, направленому на адресу Надзвичайного і Повноважного Посла Республіки Польща в Україні Яцека Ключковського.