• Головна
  • Новини
  • «Просимо для Президента твердості духу на зустрічі у Нормандському форматі», — у Києві відбулася спільна молитва...

«Просимо для Президента твердості духу на зустрічі у Нормандському форматі», — у Києві відбулася спільна молитва

09.12.2019, 12:18
«Просимо для Президента твердості духу на зустрічі у Нормандському форматі», — у Києві відбулася спільна молитва - фото 1
Сьогодні, у день проведення зустрічі у Нормандському форматі, в центрі Києва в «Українському домі» зібралися представники Церков та релігійних організацій. Мета – спільна молитва за справедливий мир в Україні.

Сьогодні, у день проведення зустрічі у Нормандському форматі, в центрі Києва в «Українському домі» зібралися представники Церков та релігійних організацій. Мета – спільна молитва за справедливий мир в Україні.

Організатором молитовної зустрічі виступили Всеукраїнська рада Церков та релігійних організацій, за сприяння Ради у справах душпастирської опіки при Міністерстві оборони України.

У спільній молитві взяли участь представники майже всіх релігійних організацій: християни різних деномінацій, мусульмани та юдеї.

«Ми представляємо сьогодні людей, які постійно моляться за нашу державу. І будуть молитися за неї, — наголосив головуючий у ВПЦіРО єпископ Римо-Католицької Церкви України Віталій Кривицький. — Сам Господь знає, хто, де і скільки доклав зусиль і нехай поверне сторицею усім, хто причинився до цього дня. Будуймо нашу державу, незалежну Україну, кожен на своєму місці.

Кожен представник мав коротке слово. Загальні тези молитовних промов були такими: щоб чиновники приймали мудрі рішення для українського народу; щоб направив їх серця до цінності миру; щоб кожен громадянин України, кожна людина відчула сьогодні близькість нашого Господа і допомогу від нього.

«Сьогодні вирішується доля нашої країни, — наголосив представник душпастирської ради при Міністерстві оборони, пастор  Рустам Фатуллаєв. — Ми всі бажаємо миру. І можемо сказати разом з нашими єрархами і паствою, що ми поруч з нашим Президентом і віримо, що Бог дасть перемогу. Звершуємо молитву, щоб духовно бути поруч на тих переговорах, щоб Дух Святий і ангели, щоб сила Божа супроводжувала нашого Президента».

Перший заступник Єпископа УЦХВЄ Анатолій Козачок нагадав, що ми просимо для нашого Президента твердого духа. «Так як дав Мойсею твердого духа і він зумів вивести народ свій з рабства. Дав Даниїлу твердого духа — і він зумів постати проти гріховних цінностей світу. Як ти дав твердого духа іншим героям віри і вони звершили ту працю, до якої ти їх покликав. І сьогодні ми просимо: «Дай нашому Президенту твердого духа, бо твердим духом ти бережеш у досконалому мирі».

Представник УПЦ МП запевнив, що Митрополит Онуфрій підтримує ініціативу Президента щодо миру. Тому з його ініціативи вчора по всіх церквах і монастирях звершувалася сугуба молитва за мир. І зараз його Блаженство у Києво-Печерській лаврі молиться за дарування миром.

На завершення єпископ Віталій Кривицький підсумував, що самими перемовинами, без молитви, ми не зможемо досягнути тієї мети, до якої іде наша держава. А це справедливий мир, збереження цілісності наших територій.

Всеукраїнська Рада Церков закликає всі Церкви до посиленої молитви в цей день і до посту. Саме Господь може дати напрямок нашій історії. Пам’ятаючи, що маємо і діяти, працювати, бо і в цьому ми є служителями Господніми.

Нагадаємо, що зустріч лідерів України, Німеччини, Франції та Росії у нормандському форматі відбудеться 9 грудня. Метою переговорів є мирне врегулювання військового конфлікту на Сході України.