• Головна
  • Новини
  • "Перемога буде наша" — владика Філарет виступив перед мітингувальниками...

"Перемога буде наша" — владика Філарет виступив перед мітингувальниками

25.04.2019, 12:25
"Перемога буде наша" — владика Філарет виступив перед мітингувальниками - фото 1
Після ухвалення закону про мову почесний Патріарх Філарет звернувся до мітингувальників, які зібралися під Верховною Радою.

Після ухвалення закону про мову почесний Патріарх Філарет звернувся до мітингувальників, які зібралися під Верховною Радою.

Він привітав українців із перемогою, повідомляє Gazeta ua.

"Дорогі браття і сестри, вітаю вас із перемогою! Ми затвердили українську мову як державну. Нічого особливого у цьому нема, бо кожна держава має свою мову. Тому й Україна повинна мати свою державну мову. І жодні ворожі сили не переможуть нас у цьому. Нас багато століть гнобили, нищили українську. Але вона жива і буде жити вовіки. Ми чекали не тільки цієї перемоги, а й перемоги на Сході. І перемога буде наша, тому що з нами правда, а не з агресором", — наголосив владика Філарет.

До активістів звернувся також спікер Андрій Парубій.

"Ми більше не допустимо реваншу! Ніхто і ніколи не забере в України українську мову. Сьогодні тут — серце і дух України. Де мова, там перемога. Сьогодні ми отримали велику історичну перемогу. Ми всі мали за честь цього дня бути тут. Сьогодні мільйони сердець українців у радості", — наголосив Парубій.