• Головна
  • Новини
  • Єпископи УГКЦ у час відкритої агресії з боку Росії звернулися із закликами до вірних, до політиків, до світу...

Єпископи УГКЦ у час відкритої агресії з боку Росії звернулися із закликами до вірних, до політиків, до світу

03.12.2018, 11:42
Єпископи УГКЦ у час відкритої агресії з боку Росії звернулися із закликами до вірних, до політиків, до світу - фото 1
Синод єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ 1 грудня звернувся до вірних, політиків та міжнародної спільноти з закликом до посиленої молитви за Україну.

Синод єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ 1 грудня звернувся до вірних, політиків та міжнародної спільноти з закликом до посиленої молитви за Україну.

завантаження.jpg

В умовах відритої агресії Росії проти України єпископи наголошують, що український народ має право і священний обов’язок захисту своєї Батьківщини, – обов’язок, від якого ніхто не може самоусунутися».

«Напередодні Різдвяного посту на нашу Вітчизну впало ще одне важке випробування – відкритий прояв агресії з боку Російської Федерації, яка стягнула до кордонів нашої держави велику військову силу, – на суші і на морі, – збройно атакувала наші кораблі, поранила та захопила в полон десятки українських військових моряків… В обставинах, що склалися, ми відновлюємо нашу заяву про те, що український народ має право і священний обов’язок захисту своєї Батьківщини, – обов’язок, від якого ніхто не може самоусунутися. Водночас закликаємо усіх громадян України із розумінням поставитися до певних побутових обмежень, не піддаватися нагнітанню тривожного стану, зокрема з боку тих, хто намагається посіяти в наших серцях паніку і почуття зневіри», - наголошують єпископи у зверненні.

Владики УГКЦ закликають вірних «дотримуватися або обов’язково відновити практику щоденної молитви та строгого посту за мир і визволення нашої Батьківщини від російської агресії, як ми це доручали в розпорядженні від 17 червня 2014 року Божого. Молитва, піст і діла милосердя – це наш «духовний блокпост», вірно стоячи на якому ми наближаємо час визволення і довгоочікуваного миру».

Українських політиків владики просять «не спекулювати складним етапом нашого державотворення, зловживаючи народною бідою заради власної недалекоглядної політичної вигоди, а навпаки – консолідуватися для захисту та розбудови нашої державної незалежності».

Міжнародної спільноти Синод закликає «докласти дієвих зусиль для звільнення з полону та ув’язнення всіх наших бранців, у тому числі військових моряків, які потребують підтримки, солідарності й молитви».

«Не даймо себе покорити злобі й ненависті, а вдягнувшись у броню правди і справедливості, відважно проповідуючи Євангеліє миру, захищаймо свої серця щитом віри, укріплюючи її Словом Божим і молитвою», - такими словами завершується Звернення владик УГКЦ.