• Головна
  • Новини
  • «Тепер вже нашим єрархам належить провести об’єднавчий Собор і обраному предстоятелю випаде честь отримати Томос», - Президент Порошенко...

«Тепер вже нашим єрархам належить провести об’єднавчий Собор і обраному предстоятелю випаде честь отримати Томос», - Президент Порошенко

29.11.2018, 20:52
«Тепер вже нашим єрархам належить провести об’єднавчий Собор і обраному предстоятелю випаде честь отримати Томос», - Президент Порошенко - фото 1
Президент України Петро Порошенко привітав українців із сьогоднішнім рішенням Святого Священного Синоду Вселенського Патріархату та повідомив, що Синод затвердив також текст Томосу про надання незалежності українській Церкві.

Президент України Петро Порошенко привітав українців із сьогоднішнім рішенням Святого Священного Синоду Вселенського Патріархату та повідомив, що Синод затвердив також текст Томосу про надання незалежності українській Церкві. Про це інфоромує офіційний сайт Глави держави.

Порошенко.jpeg

Глава держави також повідомив, що Синодом прийнято рішення про скликання Об‘єднавчого Православного Собору, дату проведення якого незабаром оголосить Патріарх Варфоломій, а учасники Собору оберуть предстоятеля незалежної Автокефальної Православної Церкви України і йому і буде вручено Томос про автокефалію.

«Дорогі українці, сьогодні на Святому Священному Синоді Вселенського Патріархату ухвалені історичні рішення про створення Автокефальної Української Православної церкви», - сказав Президент.

«Томос - це грамота про нашу духовну незалежність. Українська Церква стає однією з п’ятнадцяти самостійних православних церков, із яких і складається Вселенське Православ’я»,  - додав Петро Порошенко.   

«Москва – держава та російська церква, ефесбешники та церковники, хто в погонах, хто в рясах, хто в хрестах, хто в лампасах  –  не боялися жодного гріха, аби тільки зірвати це рішення. Але Господь був з нами, бо ми ведемо праведну боротьбу за нашу незалежність, і Томос – це історична подія на цьому шляху», - сказав Президент.