• Головна
  • Теми
  • Президент у США: Ми найбільша православна країна Європи, і Церква у нас має бути одна – українська...

Президент у США: Ми найбільша православна країна Європи, і Церква у нас має бути одна – українська

26.09.2018, 10:50
Президент у США: Ми найбільша православна країна Європи, і Церква у нас має бути одна – українська - фото 1
Президент Петро Порошенко на зустрічі з представниками української громади в США наголосив на важливості отримання Українською Православною Церквою Томосу про автокефалію, на який Україна чекала декілька століть.

Президент Петро Порошенко на зустрічі з представниками української громади в США наголосив на важливості отримання Українською Православною Церквою Томосу про автокефалію, на який Україна чекала декілька століть. Про це інформує офіційний сайт Глави держави.

Порошенко_у_США.jpeg

«Якби рік тому хтось сказав, що ми так наблизимося до Томосу про створення Української Помісної Православної Церкви, всі б сказали те, що я почув від більшості ієрархів: пане Президенте, Ви наївна людина… це не можливо. Моя відповідь була: друзі, без Божої допомоги нічого не буде. Але я вірю, що Україна виборола цю допомогу»,  - зауважив Глава держави.

«Мені закидають те, що у справжній державі церква має бути відділена. Церква (відділена – ред.) від держави. Я повністю із цим згоден. Особливо, коли ця держава іноземна»,  - наголосив Президент і присутні підтримали оплесками його позицію.

«Це наше завдання – захистити Україну від тої іноземної церкви. Бо ми найбільша православна країна Європи», - зазначив він і додав: «Церква має бути одна – українська»

Петро Порошенко зауважив, що українці не питатимуть дозволу у Путіна щодо вступу в Європейський Союз і НАТО, а також до якої церкви їм ходити.

«І мені надзвичайно приємно, що серед добрих вісників Вселенського Патріарха, екзархів, які були призначені Його Всесвятістю, був і Архієпископ Памфільський і Західної Єпархії УПЦ в США Даниїл», - сказав Петро Порошенко.

Президент висловив тверде переконання, що Україна вийшла на фінішну пряму у питанні отримання Томосу, на який ми чекали «не чотири, і не сто, а триста років». «Це висока Божа нагорода за багатостраждальні часи, які пройшли українці», - зазначив він.