Порошенко подякував Варфоломію I за підтримку України

25.09.2018, 11:36
Порошенко подякував Варфоломію I за підтримку України - фото 1
Президент України Петро Порошенко подякував Вселенському Патріарху Варфоломію за незмінну позицію про надання автокефалії Православній Церкві України.

petr-poroshenko_big.jpgПрезидент України Петро Порошенко подякував Вселенському Патріарху Варфоломію за незмінну позицію про надання автокефалії Православній Церкві України.

"Дякую Його Всесвятості Вселенському Патріарху Варфоломію за тверду і незмінну позицію про надання автокефалії Православній Церкві України. Для нас дуже важлива підтримка Константинопольської Церкви-Матері. Разом з десятками мільйонів українських православних молюся за рішення про надання автокефалії, роблю і зроблю для цього все від мене залежне", - написав глава держави на своїй сторінці в Фейсбук 23 вересня.

Президент України Петро Порошенко впевнений, що отримання Україною Томосу про автокефалію завершить утвердження її незалежності і самостійності.

Як РІСУ інформувала, 23 вересня Патріарх Варфоломій, звершуючи Божественну Літургію в Церкві св. Фоки в Стамбулі, проголосив, що  надіслав усім повідомлення про те, що Україна якнайшвидше отримає автокефалію, оскільки має на це право.