• Головна
  • Новини
  • Українська церква в Австралії синхронно з усім світом помолиться за Україну...

Українська церква в Австралії синхронно з усім світом помолиться за Україну

22.08.2018, 09:36
Українська церква в Австралії синхронно з усім світом помолиться за Україну - фото 1
Парафія Успіння Пресвятої Богородиці в Ардірі (Австралія) візьме участь у міжнародній акції “Молитва за Україну”.

Українська церква в Австралії синхронно з усім світом помолиться за Україну

Парафія Успіння Пресвятої Богородиці в Ардірі (Австралія) візьме участь у міжнародній акції “Молитва за Україну”. Про це повідомляє Укрінформ.

Молитва_за_Україну.jpg

“Молитва, що йде від серця, споконвічно спрямовувалась до Бога із надією на краще життя наших родин, нашої країни та народу загалом. Українські громади є чи не у всіх країнах земної кулі. Таке масштабне і потужне виконання молитви за Україну власне зараз, відзначаючи 100-річчя УНР, продемонструє неймовірну єдність українців у цілому світі, їх віру в Бога й Україну”, - підкреслюють організатори акції.

25 серпня о 1 годині ранку за місцевим часом парафіяни Ардіра синхронно з українцями цілого світу виконають духовний гімн України “Боже, Великий Єдиний”.

Згідно із задумом, 24 серпня 2018 року рівно о 18:00 за київським часом українці зі всієї України та світу об'єднаються, одночасно виконавши гімн України “Боже, Великий Єдиний” композитора Миколи Лисенка.

Поза межами України участь в акції візьмуть члени українських громад та спільнот по всьому світу зокрема в Австралії, Канаді, США, Італії, Греції, Данії та Великобританії. Також приєднаються хори (у тому числі церковні), у чиєму репертуарі є цей твір Лисенка. З метою повної синхронізації мелодії, ритму та тональності пропонується виконати версію, ноти якої зазначено в українській Вікіпедії.

Щоб розпочати молитву в один час, організатори акції пропонують учасникам попередньо виконати синхронізацію годинників, скориставшись сайтом time.is. Початок молитви в Україні припаде на 18.00. Натомість в австралійському Ардірі в цю мить буде 1:00 - синхронна молитва розпочнеться там о вказаній годині.