• Головна
  • Новини
  • У Михайлівському монастирі зроблять меморіальною зоною «Стіну народної пам’яті» захисників України...

У Михайлівському монастирі зроблять меморіальною зоною «Стіну народної пам’яті» захисників України

09.06.2018, 11:38
У Михайлівському монастирі зроблять меморіальною зоною «Стіну народної пам’яті» захисників України - фото 1

Влада Києва планує зробити меморіальну зону довкола «Стіни пам’яті» на території Михайлівського монастиря, на якій, крім фотографій загиблих на Донбасі військових, окремо розміщені світлини героїв Небесної сотні, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт УПЦ КП.

Влада Києва планує зробити меморіальну зону довкола «Стіни пам’яті» на території Михайлівського монастиря, на якій, крім фотографій загиблих на Донбасі військових, окремо розміщені світлини героїв Небесної сотні, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт УПЦ КП.

Про плани КМДА 7 червня повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник у відповідь на ініціативу ветеранів бойових дій на Донбасі, матерів і родичів загиблих військових із різних українських міст, які провели мітинг під будівлею міської ради.

Громадськість запропонувала владі Києва заборонити проводити розважальні заходи на Михайлівській площі, щоб на цьому місці люди збирались на державні і релігійні свята для вшанування загиблих оборонців України.

Стіна_памяті.jpg

«Якщо не буде поваги до загиблих воїнів – не буде поваги до ветеранів і до тих, хто зараз воює на Сході за незалежність і територіальну цілісність України, не буде поваги до родин загиблих», – зазначив один з ініціаторів сьогоднішньої акції волонтер Павло Нетьосов.

«Ми раніше, на зустрічі з ініціаторами, казали: до Дня державного прапора, до Дня незалежності там навести порядок, зробити ці елементи, про які ми говорили. Але моя думка, що це треба зробити набагато швидше і я не бачу ніяких проблем у тому, щоб це зробити. Також є відповідні доручення КМДА, які Київрада підкріпить своїм рішенням – щодо заборони проведення масових заходів на Михайлівській площі, за винятком релігійно-просвітницьких заходів, за погодженням з Михайлівським монастирем», – перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

«Стіну народної пам’яті» на стіні Михайлівського монастиря в пам'ять про загиблих у боях за Україну від 2014 року відкрили 29 серпня 2015 року на перші роковини Іловайської трагедії.

Під час проведення масових заходів на Михайлівській площі їхні організатори іноді розміщують поблизу біотуалети або сміттєві баки; їх прибирають після звернень священиків Михайлівського монастиря і небайдужих киян. Минулої неділі після проведення «Забігу під каштанами» баки від «Стіни народної пам’яті» перетягли капелани, ветерани і волонтери.

Представники "Елеос-Україна" подякували Миколі Поворознику та міській владі за швидку відповідь на ініціативу ветеранів бойових дій на Донбасі, матерів і родичів загиблих військових.