• Головна
  • Новини
  • УГКЦ проголосила Рік молитви за чесні та справедливі вибори 2019 року...

УГКЦ проголосила Рік молитви за чесні та справедливі вибори 2019 року

11.05.2018, 10:42
УГКЦ проголосила Рік молитви за чесні та справедливі вибори 2019 року - фото 1
Єпископи Синоду Києво-Галицького Верховного Архиєпископства Української Греко-Католицької Церкви, перебуваючи у Зарваниці, проголосив період усильної молитви за чесні та справедливі вибори 2019 року.

Єпископи Синоду Києво-Галицького Верховного Архиєпископства Української Греко-Католицької Церкви, перебуваючи у Зарваниці, проголосив період усильної молитви за чесні та справедливі вибори 2019 року.

Про це йдеться у Зверненні Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ до вірних, українських політиків і всіх людей доброї волі щодо виборчого процесу в Україні, повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

synod-khva-74-sesiia.jpg

Отці Церкви водночас закликають душпастирів, богопосвячених осіб і вірних мирян УГКЦ молитися, особисто та спільно, у наміренні прийдешніх виборів.

До молитов за Україну, які здійснюються щодня о 21:00, єпископи просять додати в понеділок моління за вибори 2019 року. Після кожної недільної та святкової Літургії, перед молитвою «Боже, великий, єдиний», заохочуємо спільно помолитися один раз «Отче наш», «Богородице Діво» і «Слава Отцю…» за чесні та справедливі вибори в Україні наступного року.

Єпископи аргументують своє Звернення тим, що трохи менше ніж рік залишається до чергових виборів Президента України і дещо більше року до обрання нового складу найвищого законодавчого органу нашої держави – Верховної Ради України. «Однак уже сьогодні спостерігаємо, як суспільство втягують у новий вир передвиборчих перегонів, міжпартійних дискусій і полеміки, так що внаслідок політичних протистоянь опиняються під загрозою основні принципи державного буття нашого народу», – сказано у Зверненні.

На думку владик, ці вибори стануть виявом або зрілості та відповідальності, або ж, навпаки, інфантилізму та легковажності нас, як виборців і громадян. В обох випадках наслідки для країни та її майбутнього будуть дуже важливими.

«Тому, свідомі нашої відповідальності перед Господом та перед рідним народом, ми, як віруючі люди, прагнемо підготуватися до зрілого вибору за допомогою смиренної та витривалої молитви до Бога, благаючи Його, щоб зіслав на наш народ дар Свого Святого Духа, аби Він просвітив нас і скерував на дорогу істини, мудрості та справжнього добра. Ми віримо, що Дух Святий, який є Духом істини, навчає нас відрізняти добро від зла, істину від фальші, справжні цінності від лукавого словоблуддя. Бо немає найменшого сумніву, що сили зла намагатимуться повернути свої втрачені позиції і при цьому не гребуватимуть жодними найбруднішими та найпідступнішими методами», –  мовиться у Зверненні членів Синоду.