• Головна
  • Новини
  • «Чому 12 млн віруючим українцям має заборонити чужа держава молитися?, — Леонід Кравчук...

«Чому 12 млн віруючим українцям має заборонити чужа держава молитися?, — Леонід Кравчук

08.05.2018, 14:16
«Чому 12 млн віруючим українцям має заборонити чужа держава молитися?, — Леонід Кравчук - фото 1

Надання українській Церкві автокефалії - це болюче наше національне питання, тому давайте об’єднаємося і будемо усі разом консолідовано цього прагнути, - закликав українців перший Президент України Леонід Кравчук на прес-конференція за участі Президентів України щодо надання Автокефалії Православній Церкві в Україні.

Леонід КравчукНадання українській Церкві автокефалії - це болюче наше національне питання, тому давайте об’єднаємося  і будемо усі разом консолідовано цього прагнути, - закликав українців перший Президент України Леонід Кравчук на прес-конференції за участі Президентів України щодо надання Автокефалії Православній Церкві в Україні.

«Ніхто нікому не може заборонити до якої Церкви йти, то чому нам мають забороняти, чому чужа держава має нам забороняти. 12 мільйонів православних християн України не мають права молитися у своїй Церкві, бо Московський Патріархат говорить, що ми молимося не в тій Церкві? Хто це вирішив?», - запитав Леонід Кравчук.

За словами першого Президента, сьогодні йдеться про нашу духовну, національну і державну силу. Власне ми відчули у собі силу права мати свою Єдину Автокефальну Православну Церкву. Ми повинні аргументовано і глибоко у цьому переконувати весь світ.