• Головна
  • Новини
  • Провідники Церков взяли участь у державних заходах з нагоди Дня соборності України...

Провідники Церков взяли участь у державних заходах з нагоди Дня соборності України

22.01.2018, 17:15
Провідники Церков взяли участь у державних заходах з нагоди Дня соборності України - фото 1
22 січня 2018 року, у День соборності України, на запрошення президента України, керівники Церков і релігійних організацій країни відвідали святковий захід у Національному центрі ділового та культурного співробітництва «Український дім».

22 січня 2018 року, у День соборності України, на запрошення президента України, керівники Церков і релігійних організацій країни відвідали святковий захід у Національному центрі ділового та культурного співробітництва «Український дім».

На святковому заході були присутні президент України Петро Порошенко з дружиною, представники влади, дипломатичного корпусу та релігійних організацій України – члени ВРЦіРО.

Соборність.jpeg

У виступі на урочистому зібранні з нагоди Дня Соборності України та 100-річчя проголошення незалежності УНР Президент сказав:

«Ubi соnсоrdia ibi victoria. Де злагода, там перемога. І ця мудрість, закарбована у крилатому латинському вислові, відтак була відома ще в давньоримські часи. І це саме те, що наші предки недооцінили сто років тому. Головне, що не дало тоді постати українській незалежній державі – брак внутрішньої єдності, політичні чвари, анархія…

Ми засвоїли уроки. Ми усвідомили помилки. Ми не допустимо їх повторення. Я переконаний, нам вистачить розуму і сил, щоби політичну боротьбу всередині країни утримувати в межах європейських стандартів стосунків влади та опозиції. Це потрібно для того, щоби ворог не зміг підірвати нас із середини, щоби п'ята колона не підняла голови, щоби отаманщина не руйнувала основ державності і демократії…

Я хочу наголосити, що Україна вже готова дати жорстку військову відсіч агресорові в разі його спроб піти у наступ. У боротьбі з агресором ми відчуваємо потужну підтримку наших міжнародних партнерів. І це – принципова позитивна відмінність сьогоднішньої ситуації від тієї, що існувала сто років тому…

Маємо подолати зовнішню агресію, розбудувати європейську Україну, і передати її в надійні руки наших дітей та онуків.

Це – наша місія, і вона абсолютно реальна і можлива.

Вітаю всіх із Днем Соборності і сотою річницею проголошення державної самостійності УНР!».

Учасники урочистості переглянули екранізовану історію становлення української незалежності у супроводі Державного академічного естрадно-симфонічного оркестру України та Національної академічної заслуженої хорової капели «Думка».