• Головна
  • Новини
  • «Проти корупції повинен повстати весь народ», – Патріарх Філарет на форумі «Трансформація України»...

«Проти корупції повинен повстати весь народ», – Патріарх Філарет на форумі «Трансформація України»

02.12.2016, 09:46
«Проти корупції повинен повстати весь народ», – Патріарх Філарет на форумі «Трансформація України» - фото 1
Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет 1 грудня 2016 року взяв участь в засіданні Національного форуму «Трансформація України», що відбувся в конгрес-центрі «Українській дім»

Форуи.jpgПатріарх Київський і всієї Руси-України Філарет 1 грудня 2016 року взяв участь в засіданні Національного форуму «Трансформація України», що відбувся в конгрес-центрі «Українській дім», інформує прес-служба Київської  Патріархії.

У форумі також взяли участь Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав (Шевчук), голова Антикризової ради громадських організацій, президент УСПП Анатолій Кінах, лідери громадянського суспільства, народні депутати, представники уряду та бізнесу, міжнародні експерти та дипломати.

Вперше широкому загалу було представлене спільне напрацювання бізнесу, дипломатії, духовенства - проект плану дій щодо реалізації трансформаційних процесів в Україні. Він розроблений на основі кращого досвіду трансформації країн Центральної та Східної Європи, містить рекомендації для керівництва держави.

«Україна проходить безпрецедентні випробування, які не мають аналогів за усі роки незалежності, захищаючи свій цивілізаційний вибір, євроінтеграційний шлях та територіальну цілісність. Заради перемоги в цих випробуваннях треба консолідувати волю, всі сили та ресурси - кадрові, організаційні, промислові, наукові, об ’єднати зусилля суспільства, влади та міжнародного співтовариства. Україна повинна розвиватися як демократична держава, економічно зміцнюватися, щоби не перетворитися на геополітичний об’єкт чи сировинний придаток, постійно захищати власні національні інтереси», - говорить Анатолій Кінах.

План дій не лише інтегрує успішний досвід перетворень інших держав, але й спирається на спільний проект європартнерів та українських експертів, передбачаючи адаптацію вітчизняної економіки до регламентів і стандартів ЄС, модернізацію виробництв, нову експортну політику, розвиток середнього класу та підприємництва, вдосконалення системи державного управління, боротьбу з корупцією.

Форум наголосив на потребі підготовки Національної стратегії трансформації. Вона має враховувати поточну ситуацію і національні інтереси України, базуватися на досвіді країн Східної Європи - членів ЄС, передбачати виконання копенгагенських критеріїв, обов’язкових для членів ЄС. Стратегія охоплюватиме такі сфери, як держбезпека, сприятливий бізнес-клімат, впорядкування законодавчої системи, державні фінанси, соціальну політику, науку, освіту тощо.

Глава УП КП привітав учасників форуму та наголосив, що мета українського народу не тільки мати незалежну державу, а й щоб Українська Держава увійшла у сім’ю європейських народів. «Щоб повернутися в сім’ю європейських народів нам необхідно провести реформи, тобто піднятися до рівня європейських держав. З нашої точки зору, нам треба найперше подолати корупцію. Проти корупції повинен повстати весь народ. Тому що в корупції винен не тільки той, хто дає, а й той, хто бере» – сказав Патріарх Філарет.