• Головна
  • Новини
  • Віктор Єленський: Єдина Помісна Православна Церква в Україні не за горами...

Віктор Єленський: Єдина Помісна Православна Церква в Україні не за горами

24.11.2016, 10:13
Віктор Єленський: Єдина Помісна Православна Церква в Україні не за горами - фото 1
Українська влада має попрацювати над покращенням економіки і оборони. Від цього суспільство стане згуртованим. Тільки тоді можна говорити про самостійність Церкви, яку складають українці.

14683pg.jpg-ff.jpgУкраїнська влада має попрацювати над покращенням економіки і оборони. Від цього суспільство стане згуртованим. Тільки тоді можна говорити про самостійність Церкви, яку складають українці.

Таку думку Gazeta.ua висловив релігієзнавець Віктор Єленський.

"Ще 2009-го патріарх Кирил сказав, що українцям треба переглянути свій вибір і стати частиною "русського міра". Адже наш народ зробив значний внесок в будівництво Російської імперії і Радянського Союзу. Він гадає, що разом з росіянами зможемо створити центр цивілізаційної сили, який протистоїть Заходу. Цим хотів підвищити свою значимість перед Кремлем. Стати третім у Росії після Медведєва і Путіна. Але ми захотіли піти на Захід", - сказав Віктор Єленський.

Патріарх Кирило цього не врахував, підкреслив релігієзнавець.

"Він зауважив, що українська православна паства на його боці і підтримає Росію. Але цього не сталося. Аби довести свою значимість, заявив, що війна між Україною та Росією є релігійною. Але це не зупинило. Із конфесій почали виходити віряни і священики. Сьогодні у храмах Московського Патріархату відспівують бійця АТО, а завтра - возвеличують патріарха Кирила. Тому митрополит Онуфрій вимушений був дозволити не згадувати Патріарха під час Літургії", - зазначив В.Єленський.

Ненормальна ситуація, коли на території однієї країни - є кілька Православних Церков. Тим більше в Україні, де майже всі віруючі - православні. Єдина Помісна Православна Церква в Україні не за горами, зауважив експерт.