• Головна
  • Новини
  • Патріарх Кирил проти знесення символів комуністичного режиму...

Патріарх Кирил проти знесення символів комуністичного режиму

26.10.2016, 13:13
Патріарх Кирил проти знесення символів комуністичного режиму - фото 1
Патріарх РПЦ Кирило вважає необґрунтовано високим градус полеміки в Росії навколо пам'ятників і різних історичних особистостей.

1b7437.gif-4.gifПатріарх РПЦ Кирило вважає необґрунтовано високим градус полеміки в Росії навколо пам'ятників і різних історичних особистостей.

"Ми повинні перейти цю епоху, цей період нашого суспільного розвитку і закрити тему воєн навколо історичних персоналій і взагалі історичних періодів", - сказав Патріарх у вівторок в Москві на зустрічі з учасниками міжнародного фестивалю "Віра і слово".

"Зараз багато людей дуже критично ставляться до радянського минулого, тим більше до революції. Але ж стоять же пам'ятники, багато приїжджають і без всяких симпатій дивляться на ці пам'ятники! Але нікому ж в голову не приходить їх спилювати, як десь недалеко від Росії ! " - зауважив Патріарх.

Він переконаний, що потрібно навчитися жити з великою повагою до різних точок зору, "а історія вся виткана з різних точок зору", повідомляє Інтерфакс-релігія.

"Якщо подивитися не тільки на наші пам'ятники, а й на те, що за кордоном, - кривавим королям стоять пам'ятники! Люди ж знають історію, але нікому в голову не прийде: давайте спиляємо, тому що він стільки людей занапастив. А ось в підручниках історії потрібно говорити правду, про хороше і погане, виробляти об'єктивний погляд на історію, а найголовніше - історія повинна перестати розділяти наш народ, адже не розділяють наш народ експонати в музеї ", - сказав Предстоятель.