• Головна
  • Новини
  • День захисника України розпочався з молитви у Софії Київській...

День захисника України розпочався з молитви у Софії Київській

14.10.2016, 11:02
День захисника України розпочався з молитви у Софії Київській - фото 1
У спільній «Молитві за Україну» в День захисника нашої вітчизни, 14 жовтня, взяли участь предстоятелі Церков і керівники релігійних організацій.

У спільній «Молитві за Україну» в День захисника нашої вітчизни, 14 жовтня, взяли участь предстоятелі Церков і керівники релігійних організацій.

Разом з церковниками у Софійському соборі молилися Президент Петро Порошенко з дружиною Мариною, члени Уряду та керівники силових відомств України.

Софія_молитва.jpeg

Після молитви на площі перед собором Святої Софії відбулася церемонія складання урочистої клятви ліцеїстами Київського військового ліцею імені Івана Богуна. У промові на урочисточті П. Порошенко наголосив:

«Два роки тому я прийняв рішення відмовитися від хибної традиції відзначати головне військове свято нашої незалежної держави за календарем країни-агресора. І нова дата прижилася напрочуд швидко. Чому? Бо коріння її – в давньому святі Покрови, яке особливо глибоко шанувалося нашими пращурами-козаками. Коріння її – у куренях Січі та в боївках Української Повстанської Армії. 14 жовтня символізує нерозривний зв’язок усіх поколінь захисників України. День захисника України освятився кров’ю наших воїнів та сльозами матерів.

Ми, українці, не дали загарбницьким планам країни-агресора реалізуватися, і не вели, і не ведемо загарбницьких воєн. Споконвіку ми не виступали ніколи у ролі агресора і ніколи не зарилися на чуже. Але і свого – не віддамо. І нам, слава Богу, є вже чим зустріти непроханих гостей. Хто з мечем до нас прийде, той від меча і загине… І від щита, яким стали для нас наші Збройні Сили».

Президент завершив свій виступ словами:

 «Дорогі українці!

Нехай Пресвята Богородиця оберігає нас усіх. Зі святом Покрови вас!

З Днем захисника України!

Слава воїнам-захисникам!

Слава нескореному українському народові!

Слава Україні!»