• Головна
  • Новини
  • Створення Помісної Церкви – це питання національної безпеки, - Парубій - ченцям з Афону...

Створення Помісної Церкви – це питання національної безпеки, - Парубій - ченцям з Афону

18.09.2016, 11:09
Парламент та світська влада не має наміру втручатися чи регламентувати релігійне життя, але є прихильником того, щоб в Україні була єдина Православна Церква.

Парламент та світська влада не має наміру втручатися чи регламентувати релігійне життя, але є прихильником того, щоб в Україні була єдина Православна Церква.

Про це 17 вересня заявив спікер Верховної Ради Андрій Парубій у ході зустрічі з делегацією ченців монастиря з Афону, повідомляє Українська правда з посиланням на прес-службу парламенту.

"Сьогодні у суспільстві йде жвава дискусія про надання автокефалії Православній Церкві в Україні", - зазначив Парубій. Він нагадав, що у червні Верховна Рада ухвалила звернення до Патріарха Варфоломія щодо автокефалії Української Церкви, за яке проголосувала велика кількість депутатів.

Парубій додав, що це "є питанням не тільки релігійного характеру, але й питанням національної безпеки".

"Україні доводиться захищати свою незалежність від біди, яка прийшла з російськими танками, і стала великим випробуванням, адже відбувається агресія як військова, так і втручання у духовний простір", — зауважив спікер ВР.

При цьому він наголосив, що "парламент, світська влада не має наміру втручатися, чи регламентувати релігійне життя, але є прихильником того, щоб в Україні була єдина Православна Церква, і ми лише повторили молитви мільйонів українців, звертаючись до Патріарха Варфоломія".