• Головна
  • Новини
  • Верховна Рада проведе слухання щодо вшанування 75-их роковин трагедії Бабиного Яру...

Верховна Рада проведе слухання щодо вшанування 75-их роковин трагедії Бабиного Яру

06.09.2016, 10:06
Верховна Рада проведе слухання щодо вшанування 75-их роковин трагедії Бабиного Яру - фото 1
Перший віце-спікер Ірина Геращенко пропонує 27 вересня провести спеціальні парламентські слухання щодо вшанування 75-их роковин трагедії Бабиного Яру. Про це вона заявила під час засідання Погоджувальної ради.

Перший віце-спікер Ірина Геращенко пропонує 27 вересня провести спеціальні парламентські слухання щодо вшанування 75-их роковин трагедії Бабиного Яру. Про це вона заявила під час засідання Погоджувальної ради, передає УНН.

За її словами, відповідний проект постанови вже зареєстрований.

Як РІСУ повідомляла, на кінець вересня поточного року запланований візит Президента Р.Рівліна з метою участі у заходах із вшанування 75-ої річниці трагедії Бабиного Яру. У ході цього візиту передбачено виступ Р.Рівліна у Верховній Раді України. Також на порядку денному двосторонніх відносин є візит в Україну Спікера Кнессету Юлія Едельштейна.

Як відомо, під час німецької окупації Києва у 1941-1943 роках Бабин Яр став місцем масових розстрілів німецькими окупантами мирного населення і радянських військовополонених; євреїв та циган - за етнічною ознакою, а також партійних та радянських активістів, підпільників, членів Організації українських націоналістів (переважно членів ОУН-М), заручників, "саботажників", порушників комендантської години та інших.

Лише за два дні 29 та 30 вересня 1941-го року там розстріляли майже 34 тис. євреїв.

Бабин_Яр.jpg