• Головна
  • Новини
  • Глава УПЦ (МП) виступив з патріотичною промовою з нагоди 25-ліття незалежності України...

Глава УПЦ (МП) виступив з патріотичною промовою з нагоди 25-ліття незалежності України

25.08.2016, 10:36
Глава УПЦ (МП) виступив з патріотичною промовою з нагоди 25-ліття незалежності України - фото 1
24 серпня 2016 року, у День незалежності України, Митрополит Київський і всієї України Онуфрій взяв участь в урочистостях з нагоди державного свята. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

24 серпня 2016 року, у День незалежності України, Митрополит Київський і всієї України Онуфрій взяв участь в урочистостях з нагоди державного свята. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Митрополит Онуфрій виголосив вітальне слово на молебні у Софії Київській перед присутніми Президентом України Петром Порошенком, представниками державної влади та релігійних організацій.

«Подарований Богом дар незалежності народу є так само цінним, як і дар людської свободи, який дається кожній людині при народженні. Цей дар свободи кожна людина цінує і оберігає, а не рідко готова віддати життя, аби його не втратити. Ціну свободи чудово знає й український народ, який протягом своєї історії пролив багато крові в боротьбі за Віру та Батьківщину…Сьогодні ми молимося за нашу Українську землю і наш народ, а особливо за тих, хто по-справжньому дбає та захищає Україну, і віримо, що Господь подарує нам мир і процвітання і зішле на всіх нас Своє благословення», – сказав Предстоятель УПЦ (МП).

Митрополит Онуфрій нагадав, що «справжнє процвітання народу та країни можливе лише тоді, коли люди живуть згідно з заповідями Божими. Справжні патріоти своєї Батьківщини повинні дбати про свій високий духовний та моральний стан, адже лише добродіяльні та богобоязнені люди можуть принести своїй країні та народу справжню користь».

Предстоятель УПЦ (МП) закликав українців: «Треба наполегливо та чесно працювати на своєму місці, щоб докласти дієвих зусиль у розбудову нашої держави».

Того ж дня Митрополит Онуфрій відвідав святковий парад, що відбувся на Майдані Незалежності.

парад.jpg