• Головна
  • Новини
  • «В УАПЦ моляться за те, щоб не лилася кров на Богом даній українській землі», – звернення з нагоди Дня Незалежності...

«В УАПЦ моляться за те, щоб не лилася кров на Богом даній українській землі», – звернення з нагоди Дня Незалежності

23.08.2016, 11:42
«В УАПЦ моляться за те, щоб не лилася кров на Богом даній українській землі», – звернення з нагоди Дня Незалежності - фото 1
Архиєрейський собор УАПЦ оприлюднив звернення до українського народу з нагоди 25-ї річниці державної незалежності України.

Архиєрейський Собор УАПЦ оприлюднив звернення до українського народу з нагоди 25-ї річниці державної незалежності України.

Незалежність.jpg

«25-річний ювілей нашої Вітчизни ми зустрічаємо, гідно пройшовши й нові тяжкі випробування. Революція гідності сколихнула в душах українців волелюбний дух предків, дух доблесної честі й відваги, давши кожному відчуття причетності й відповідальності за долю України, за право жити у вільній і демократичній державі.

Виборюючи волю і свободу своїй Батьківщині в героїчних визвольних змаганнях, наш народ ніколи не забував слова Господа Ісуса Христа: «Я є дорога, правда і життя» (Ін., 14:16), і йшов тільки цією дорогою, освячуючи її жертовною кров’ю, творячи багатогранну, глибоку духовність, основою якої стала віра в Бога", – сказано у документі.

Єпископи УАПЦ розповіли про те, як ця Церква долучилася до творення незалежної України.

"З висоти сьогоднішнього державного ювілею, переглядаючи героїчну історію УАПЦ, ми також усвідомлюємо значення всіх тих величезних жертв, які поніс український народ і вірні нашої Церкви зокрема.

Наша Українська Автокефальна Православна Церква, яка має столітню історію духовного опікування українського народу та його національно-визвольної боротьби за незалежність України і православ’я, стала духовною опорою у державному і церковному творенні. Відродившись втретє в 1988 році за радянських часів, наша Церква-Мучениця провістила воскресіння України і здобуття нею державної самостійності. І ми переконані в тому, що, зміцнювана Силою Святого Духа, освячена кров’ю святих мучеників, наша Церква й надалі буде прикладом мужності і джерелом Божого благословення для українського народу в його праведній боротьбі за утвердження державності й православної віри.

В цей нелегкий час наша Українська Автокефальна Православна Церква підносить до Господа подячні молитви за даровану милість жити у вільній державі, молитися до Бога українською мовою в рідній Церкві, любити Україну, як і Бога-Отця, понад усе на світі, неустанно вносячи свій вклад у розквіт Вітчизни. Молімо також Господа Ісуса Христа за те, щоб не лилася кров на Богом даній українській землі, щоб не окроплювалася вона гіркими сльозами вдів і матерів, щоб запанувала між нами християнська любов. А ще молімося за воїнів української армії і всіх захисників землі рідної, молитвою зміцнюймо дух та волю українського народу в його героїчній борні за свободу і в наполегливій праці на благо Вітчизни", – йдеться серед іншого у зверненні Архиєрейського Собору УАПЦ.