• Головна
  • Новини
  • Президент на Володимирські гірці: «Нехай щезнуть вороги нашi і нехай розвiються їхнi злi задуми знищити державу нашу Українську»...

Президент на Володимирські гірці: «Нехай щезнуть вороги нашi і нехай розвiються їхнi злi задуми знищити державу нашу Українську»

28.07.2016, 11:19
Президент на Володимирські гірці: «Нехай щезнуть вороги нашi і нехай розвiються їхнi злi задуми знищити державу нашу Українську» - фото 1
Основний меседж виступу Президента – прихильників єдиної помісної Церкви в Україні дедалі більшає, Україна очікує на допомогу Вселенського Патріарха у наданні канонічного статусу української Церкви в структурі світового православ’я.

28 липня Президент Петро Порошенко на Володимирській гірці у Києві виступив з нагоди відзначення Дня хрещення Київської Русі – України. Урочистості відбулися за участю глав Церков і релігійних організацій України. Християнське свято прийшли розділити також голова Об’єднання юдейських релігійних організацій України Яков дов Блайх і муфтій Духовного управління мусульман України Ахмед Тамім.

Основний меседж виступу Президента – прихильників єдиної помісної Церкви в Україні дедалі більшає, Україна очікує на допомогу Вселенського Патріарха у наданні канонічного статусу української Церкви в структурі світового православ’я, молитися, щоб визволитися нам, українцям, від нашестя чужинців.


Порошенко_виступ.jpeg

У своїй промові Президент назвав Володимира - хрестителя  – мудрим і далекоглядним діячем, який своїм доленосним вибором заклав непохитний фундамент під українську державу.

«Вогник благодатного вогню ми отримали з Константинополя... Константинопольська Церква для нас була, є й буде Церквою-матір’ю, до якої ми, її чада, зверталися і будемо звертатися по допомогу,  - в тому числі у подоланні розділення, яке сьогодні болить православним українцям», – наголосив Петро Порошенко у промові.

Президент ще раз констатував, що сьогодні «Православна Церква в Україні потребує невідкладної уваги з боку Вселенського Константинопольського Престолу. Він – єдиний, хто спроможний допомогти православним України об’єднатися та врегулювати канонічний статус Української Церкви в структурі світового Православ’я», що дедалі більша кількість православних громадян України хочуть мати єдину помісну автокефальну Церкву.

Петро Порошенко наголосив: «З великою надією в Києві сприйняли звістку про те, що Священний Синод Константинопольського Патріархату створює спеціальну комісію для розгляду заяви українського парламенту».

Президент переконаний, що релігійний мир, взаємна повага державно-церковного партнерства є вагомим здобутком України. І ми це надбання маємо берегти особливо тепер, у час великих випробувань, коли Москва розв’язала війну проти золотоверхого Києва.

гірка-w.jpg

Президент подякував тим церквам і релігійним організаціям, усім громадам, які твердо стали на захист України, хто продовжує підтримувати Божим словом, молитвою і гуманітарною допомогою наші Збройні Сили, всіх захисників України. Висловив вдячність усім, хто допомагає полегшити страждання мирного населення, спричинені російською агресією та промосковськими бандами.

«Звертаюся до вас, дорогі отці та владики, співвітчизники, із закликом і надалі молитися за воїнів, нащадків Володимирової дружини, які поклали своє життя, боронячи незалежність нашої Вітчизні. Також закликаю помолитися за тих героїчних солдат та офіцерів, які зараз несуть службу і захищають нас. Щоб визволитися нам, українцям, від нашестя чужинців, «молимось до Тебе, Владико миру i спокою нашого, щоб як щезає дим, так нехай щезнуть вороги нашi; i як порох розсипається вiд вiтру, так нехай розвiються їхнi злi задуми знищити державу нашу Українську», – промовив Президент.