• Головна
  • Новини
  • У вересні, на річницю трагедії у Бабиному Ярі, в Україну прибуде президент Ізраїлю...

У вересні, на річницю трагедії у Бабиному Ярі, в Україну прибуде президент Ізраїлю

19.07.2016, 10:43
У вересні, на річницю трагедії у Бабиному Ярі, в Україну прибуде президент Ізраїлю - фото 1

Голова Верховної Ради Андрій Парубій зустрівся у понеділок з Надзвичайним і Повноважним Послом Держави Ізраїль в Україні Еліавом Бєлоцерковські, який повідомив, що на кінець вересня поточного року запланований візит Президента Р. Рівліна з метою участі у заходах із вшанування 75-ої річниці трагедії Бабиного Яру.

Бабин_Яр.jpgГолова Верховної Ради Андрій Парубій зустрівся 18 липня з Надзвичайним і Повноважним Послом Держави Ізраїль в Україні Еліавом Бєлоцерковські, який повідомив, що на кінець вересня поточного року запланований візит Президента Р. Рівліна з метою участі у заходах із вшанування 75-ої річниці трагедії Бабиного Яру.

Про це повідомили у прес-службі апарату Верховної Ради.

Під час зустрічі було обговорено активізацію двосторонньої співпраці на рівні парламентів обох країн та деталі запланованих візитів Президента Ізраїлю і Голови Кнессету до України.

А.Парубій відзначив високий рівень взаєморозуміння да довіри між Україною і Ізраїлем, активну співпрацю на рівні парламентських груп дружби.

Він наголосив, що для України «буде дуже важливою дипломатична підтримка Ізраїлю, як і більшості країн світу, в умовах російської агресії».

Своєю чергою, Посол зазначив, що візит Президента Р.Рівліна запланований на кінець вересня поточного року з метою участі у заходах із вшанування 75-ої річниці трагедії Бабиного Яру. У ході цього візиту передбачено виступ Р.Рівліна у Верховній Раді України. Також на порядку денному двосторонніх відносин є візит в Україну Спікера Кнессету Юлія Едельштейна.

Голова Верховної Ради України поінформував пана Посла про необхідність узгодження дати візиту відповідно до графіка сесійної роботи парламенту та підтвердив запрошення пану Едельштейну.

А.Парубій підкреслив, що підписання Меморандуму про співробітництво між Верховною Радою і Кнессетом Ізраїлю сприятиме поглибленню співпраці. Також, за його словами, у цьому контексті важливим є питання ратифікації Україною Договору з Ізраїлем про соціальне забезпечення та Договору про тимчасове працевлаштування українських працівників у деяких секторах економіки Ізраїлю. «Ми розглянемо документи у парламенті, підтримаємо і ратифікуємо Угоду», – сказав він.

Як відомо, під час німецької окупації Києва у 1941-1943 роках Бабин Яр став місцем масових розстрілів німецькими окупантами мирного населення і радянських військовополонених; євреїв та циган - за етнічною ознакою, а також партійних та радянських активістів, підпільників, членів Організації українських націоналістів (переважно членів ОУН-М), заручників, "саботажників", порушників комендантської години та інших.

Лише за два дні 29 та 30 вересня 1941-го року там розстріляли майже 34 тис. євреїв.