• Головна
  • Новини
  • П’ятий національний молитовний сніданок у Києві зібрав очільників держави, політиків, дипломатів та релігійних провідників...

П’ятий національний молитовний сніданок у Києві зібрав очільників держави, політиків, дипломатів та релігійних провідників

02.06.2016, 12:26
П’ятий національний молитовний сніданок у Києві зібрав очільників держави, політиків, дипломатів та релігійних провідників - фото 1

П'ятий національний молитовний сніданок України відбувся 2 червня за участі перших осіб держави, народних депутатів України, членів Уряду, депутатів парламентів країн Євросоюзу і США, представників дипломатичних місій, релігійних і громадських організацій. Учасники Сніданку спільно помолилися за мир та єдність в Україні.

П'ятий національний молитовний сніданок України відбувся 2 червня за участі перших осіб держави, народних депутатів України, членів Уряду, депутатів парламентів країн Євросоюзу і США, представників дипломатичних місій, релігійних і громадських організацій. Учасники Сніданку спільно помолилися за мир та єдність в Україні.

За інформацією Прес-служби Глави держави, участь у молитовному сніданку взяв Президент Петро Порошенко. Він зауважив, що він вперше на такому молитовному сніданку і висловив сподівання, що відтепер це стане традицією. «Молитовні сніданки за участю представників релігійних організацій, державних діячів, політиків, урядовців, бізнесменів, є доброю та багаторічною традицією в багатьох демократичних країнах. Тепер ця традиція приживається і у нас, в Україні, у найдраматичніші часи нашої  новітньої історії, - сказав Президент.

Молитовний_сніданок_2.jpeg

Президент подякував всім, хто, незалежно від конфесії, молиться за українську армію, за наших захисників. «В цей час, коли країна бореться проти російського агресора, особливо гостро відчувається потреба у єдності заради миру, свободи, гідного майбутнього. А це може відбутися лише тоді, коли різні люди, з відмінними поглядами і позиціями, об'єднуються у спільній молитві до Господа за мир та злагоду на українській землі», - звернувся Петро Порошенко до учасників молитовного сніданку.

Глава держави закликав до згуртованості у справах, збереження та підтримки суспільної злагоди заради європейського майбутнього нашої держави.

Петро Порошенко зазначив, що зараз в Україні від рук російських агресорів гинуть найкращі сини й дочки нашої землі – захисники Вітчизни. Страждають мирні мешканці Донбасу. Сотні тисяч українських громадян з вини Кремля вимушені залишити свої домівки. Нелегко мешканцям тих територій, які межують з окупованими бойовиками районами, які живуть у так званій сірій зоні на  лінії розмежування. Ще тяжче переважній більшості тих людей, які знаходяться під окупацією.

Молитовний_сніданок_1.jpeg

«В таке лихоліття особливо багато людей звертаються за підтримкою до Бога, молячись про зупинення війни», - сказав Президент і нагадав слова  Ісуса: «Блаженні миротворці, бо вони синами Божими назвуться».

«Ми робимо все для встановлення миру на українській землі», - підкреслив Глава держави.

Однак, зазначив Президент, в агресора Росії інші плани: на окупованих територіях відбувається тотальне порушення прав людини, в тому числі і цілеспрямоване обмеження релігійної свободи; переслідування віруючих та утиск їхніх прав. Насамперед це стосується греко-католиків, православних Київського Патріархату, протестантів, мусульман, юдеїв. Цілеспрямовані напади супроводжуються викраденнями, побиттям, катуванням, погрозами, захопленнями храмів та молитовних будинків, соціальних та реабілітаційних центрів.

сніданок.jpeg

«Як ніколи важливою є позиція тих християн, які йдуть захищати рідну землю, пам’ятаючи слова із Святого Письма: «Ніхто більшої любові не має над ту, як хто свою душу поклав би за друзів своїх», - наголосив Глава Української держави.

Президент зауважив, що проведення молитовного сніданку є чудовою нагодою для спілкування та повного порозуміння і наголосив на важливості участі у ньому вітчизняних та зарубіжних політиків, урядовців, представників Всеукраїнської ради церков та релігійних організацій

Парламентські молитовні сніданки є давньою традицією багатьох демократичних країн світу і слугують місцем духовного об'єднання і порозуміння політиків та урядовців. Більше 60 років такі молитовні сніданки проходять в Конгресі США, а також в Європарламенті, у Німеччині, Норвегії та інших країнах. Вже п'ять років молитовні сніданки в Україні відбуваються під патронатом Голови Верховної Ради України.