• Головна
  • Новини
  • ДУМК оприлюднив свою програму вшанування Дня пам'яті жертв депортації кримськотатарського народу...

ДУМК оприлюднив свою програму вшанування Дня пам'яті жертв депортації кримськотатарського народу

18.05.2016, 11:34
ДУМК оприлюднив свою програму вшанування Дня пам'яті жертв депортації кримськотатарського народу - фото 1
Представники Духовного управління мусульман Криму візьмуть участь у заходах, присвячених Дню пам'яті жертв депортації з Криму 18 травня.

674859.jpg-fff.jpgПредставники Духовного управління мусульман Криму візьмуть участь у заходах, присвячених Дню пам'яті жертв депортації з Криму 18 травня.

18 травня 2016 року в 10:00 відбудеться церемонія покладання квітів до пам'ятного знаку жертвам депортації з Криму, розташованому в сквері на бульварі ім. Леніна в Сімферополі (привокзальна площа), повідомляє прес-служба ЦРО ДУМ Криму.

Потім делегація муфтіяту візьме участь у покладанні квітів до пам'ятника жертвам депортації з Криму в Ботанічному саду «КФУ ім. В.І. Вернадського»і меморіалу «Відродження» на території Кримського інженерно-педагогічного університету.

О 12:00 у всіх мечетях і храмах республіки відбудеться Всекримський молебень в пам'ять про жертв депортації.

Опівдні муфтій Криму Еміралі Аблаєв візьме участь в церемонії відкриття першої черги меморіального комплексу, присвяченого жертвам депортації з Криму, розташованого в Бахчисарайському районі, на залізничній станції Бузок (іст.назв. Сюрень).

Водночас у самому анексованому Криму російська окупаційна влада забороняє Меджлісу будь-які акції пам'яті . Про це глава Меджлісу Рефат Чубаров написав у своєму Facebook.