• Головна
  • Новини
  • "Іноді потрібно таке нещастя" – кардинал Любомир (Гузар) назвав плюси війни...

"Іноді потрібно таке нещастя" – кардинал Любомир (Гузар) назвав плюси війни

04.03.2016, 10:48
"Іноді потрібно таке нещастя" – кардинал Любомир (Гузар) назвав плюси війни - фото 1
Війна на Донбасі стала об'єднуючим фактором для українського народу.Про це розповів Архиєпископ-емерит Української Греко-Католицької Церкви Любомир (Гузар) в інтерв'ю "Апострофу", повідомляє Gazeta. ua.

948733.gif-7.gifВійна на Донбасі стала об'єднуючим фактором для українського народу.

Про це розповів Архиєпископ-емерит Української Греко-Католицької Церкви Любомир (Гузар) в інтерв'ю "Апострофу", повідомляє Gazeta. ua.

"У результаті цієї агресії у нас з'явилася армія. Армія без держави - ніщо, і держава без армії - теж ніщо. І я думаю, що війна стала певним об'єднуючим ефектом. Принаймні, ми починаємо бачити, куди дме вітер і чого від кого слід очікувати. Це явище, яке торкається не просто окремої людини, а цілого суспільства. І мені здається, що в кінці-кінців це матиме позитивний ефект. Адже іноді, щоб люди об'єдналися, потрібно таке нещастя, як війна", - зазначив кардинал Гузар.

На думку Блаженнішого Любомира, Україна повинна оборонятися, допоки ворог не припинить своєї агресії.

"Життя кожної людини - неповторне і цінне. Ми - не агресори. Не ми почали цю війну. І не ми її хочемо. Але по радіо ми раз по раз чуємо, як бойовики обстрілюють наші війська, а ми не відповідаємо.

На мою думку, це навіть не війна, а щось одностороннє. це не війна формально, хоча люди і гинуть. Це - ціна свободи. І ми повинні оборонятися до тих пір, поки на нас нападають. Ми повинні оборонятися, поки триває агресія і, на жаль, ми повинні робити це ціною життя наших військових", - заявив кардинал.