• Головна
  • Новини
  • Патріарх Філарет відслужив у Михайлівському Золотоверхому монастирі Панахиду за героїв України...

Патріарх Філарет відслужив у Михайлівському Золотоверхому монастирі Панахиду за героїв України

20.02.2016, 13:32
У своїй молитві він також згадав тих, хто загинув га сході України, відстоюючи її незалежність і цілісність.

Патріарх Філарет відслужив у Михайлівському Золотоверхому монастирі в суботу Панахиду за спокій душ розстріляних мирних учасників Революції Гідності - героїв Небесної Сотні.

У своїй молитві він також згадав тих, хто загинув га сході України, відстоюючи її незалежність і цілісність, передає Укрінформ.

"Ці люди були мужні. Вони перші поклали душі свої за своїх ближніх, за нашу Батьківщину, а це значить - і за всіх нас. І тому наш обов'язок виявляти ту ж любов у нашій молитві за спокій їх душ. І події, які відбуваються сьогодні в Україні на Донбасі нагадують нам про те, що треба виявляти любов до своєї Батьківщини. І ті воїни, які покладають тепер свої душі за нашу свободу, які відстоюють цілісність нашої території, які діють в дусі правди, теж достойні того, щоб Господь прийняв їх у царство Небесне. Тому ми молимось і за Небесну Сотню, і за тих, хто поклав життя своє в Донбасі. Нехай Господь через наше духовне відродження помилує нас і дасть нам перемогу", – сказав Патріарх Філарет.

Він додав, що події, які відбуваються зараз в Україні, дуже скорботні, тому що іде війна, гинуть люди, страждають часто невинні. "Нам треба каятись у своїх гріхах, виправлятись і духовно оновлюватись. Тоді Господь пошле нам перемогу", - підкреслив Глава УПЦ КП..

Він також поставив свічку до великогополотна, що у Золотоверхому храмі, з фотографіями героїв Небесної Сотні. Під ним - напис: "Немає більше від тієї любові, як хто душу свою покладе за друзів своїх".

Символічно, що Панахида відбулася в Михайлівській Золотоверхій обителі, адже саме вона стала прихистком для побитих мирних протестувальників 30 листопада 2013 року і у скрутні дні лютого 2014 року. У храмах монастиря було організовано місце перепочинку, склади та навіть операційні для потреб майданівців.