• Головна
  • Новини
  • Предстоятель УАПЦ вирішив, що Кіровоград треба перейменувати на Єлисаветград...

Предстоятель УАПЦ вирішив, що Кіровоград треба перейменувати на Єлисаветград

12.01.2016, 12:05
Предстоятель УАПЦ вирішив, що Кіровоград треба перейменувати на Єлисаветград - фото 1
Предстоятель УАПЦ Митрополит Київський і всієї України Макарій (Малетич) запропонував перейменувати Кіровоград на Єлисавет.

hqdefault.jpg-rrrr.jpgПредстоятель УАПЦ Митрополит Київський і всієї України Макарій (Малетич) запропонував перейменувати Кіровоград на Єлисавет.

Про це він написав у своєму листі на ім'я кіровоградської громадської організації "Воля", повідомляє сайт Novosti.kr.ua.

"Бажаю славним українцям та всім, хто живе на теперішній Богом даній землі, бути патріотами України, щоб досягти спільного рішення і Божого благословення та патріотичного натхнення, щоб назва була м. Єлисавет і Єлисаветська область", ‒ зазначив у листі митрополит Макарій.

Також він наголосив на тому, що по всій Україні нараховується 60 адміністративних одиниць, які носять ім'я чудотворця святителя Миколая. А тому українцям потрібно відроджувати традицію називати міста іменами святих.

Нагадаємо, що за перейменування Кіровограда на Єлисаветград дуже активно виступають місцеві священнослужителі УПЦ (МП).

Згідно з результатами проведеного у жовтні загальноміського опитування щодо перейменування 76,6% опитаних жителів міста висловилися за назву Єлисаветград.

Натомість, профільний комітет Верховної Ради, взявши до уваги рекомендації Українського інституту національної пам'яті, обрав іншу назву ‒ Інгульськ.

Тоді проти рішення народних депутатів категорично виступили директори низки місцевих підприєств та представники Московського Патріархату в Україні, які 27 грудня 2015 року вивели своїх працівників та вірян на мітинг проти назви "Інгульськ". Щоправда, акція прихильників УПЦ (МП) та працівників підприємств не досягла успіхів, оскільки на захист назви Інгульськ організовано виступили учасники бойових дій АТО.

Останні після цих подій разом із активістами "Спілки інвалідів АТО", "Бойового братства" та "Спілки ветеранів Афганістану" звернулися до голови СБУ з проханням провести розслідування фактів причетності до організації мітингу посадових осіб з керівництва підприємств "Радій", "Червона зірка", "Гідросила", нардепа Костянтина Яриніча, екс-кандидата на посаду міського голови Артема Стрижакова та керівництва УПЦ (МП).