• Головна
  • Новини
  • Предстоятель УПЦ (МП) постійно озвучує ідею «русского міра», - експерт...

Предстоятель УПЦ (МП) постійно озвучує ідею «русского міра», - експерт

07.01.2016, 12:45
Головна проблема Предстоятеля Української Православної Церкви Московського Патріархату Митрополита Онуфрія полягає в тому, що він фактично озвучує ідею «русского мира», неприйнятну для більшості православних в Україні.

Головна проблема Предстоятеля Української Православної Церкви Московського Патріархату Митрополита Онуфрія полягає в тому, що він фактично озвучує ідею «русского мира», неприйнятну для більшості православних в Україні. Таку думку в інтерв'ю «Оглядачу» висловив народний депутат України, президент Української асоціації релігійної свободи Віктор Єленський, інформує еizvestia.com.

«Митрополит Онуфрій постійно озвучує ідеї і принципи, які формуються в Московській Патріархії. Ці ідеї у великій мірі формуються кремлівськими політтехнологами, приправлені найбільш консервативними позиціями, які існують в Російській Церкві. Це стосується і мови Богослужіння, і внутрішнього життя Церкви», - сказав він.

На думку Єленського, Митрополит Онуфрій, «сформований у самому центрі так званого «руського міра», «діє не тільки не в інтересах України, але й не в інтересах своєї пастви, не в інтересах мільйонів українців, які вважають себе православними. І це невідповідність стає все більш очевидною. Це також стосується внутрішньої ситуації в Церкві».

У цьому контексті експерт зауважив: «Це дуже сумно, тому що Українська Православна Церква в єдності з Московським Патріархатом ще добре пам'ятає Митрополита Володимира, який принципово не наслідував ці ідеї».