• Головна
  • Новини
  • Влада та християнські конфесії Миколаєва підтримали вшанування митрополита Шептицького...

Влада та християнські конфесії Миколаєва підтримали вшанування митрополита Шептицького

07.12.2015, 09:04
Влада та християнські конфесії Миколаєва підтримали вшанування митрополита Шептицького - фото 1
5 грудня, у місті Миколаїв, у католицькому храмі святого Йосифа греко-католицька парафія Покрову Пресвятої Богородиці, що належить до Миколаївського деканату Одеського екзархату УГКЦ, відсвяткувала 150-річчя уродин митрополита Шептицького

exklusiv.gif5 грудня, у місті Миколаїв, у католицькому храмі святого Йосифа греко-католицька парафія Покрову Пресвятої Богородиці, що належить до Миколаївського деканату Одеського екзархату УГКЦ, відсвяткувала 150-річчя уродин митрополита Шептицького,  –  повідомила кореспондент РІСУ Тетяна Длінна.

Миколаїв_1.jpg

Урочисту Божественну Літургію з нагоди ювілею митрополита Андрея Шептицького звершив екзарх Одеського екзархату УГКЦ, владика Михайло Бубній. Архиєрею співслужили духівництво Миколаївського і Херсонського деканатів та священики Одеської дієцезії РКЦ. Владика Михайло Бубній  та настоятель парафії  Покрову Пресвятої Богородиці, парох Тарас Павлюс, зауваживши на різних сторонах багатогранної особистості Великого митрополита, гідних наслідування й сучасними християнами, наголосили, що нині вшанування постаті видатного церковного діяча об’єднало представників різних конфесій.

Миколаїв_3.jpg

Взяли участь в архиєрейській Літургії священнослужителі УАПЦ (о) та ВАЦ, у подальших урочистих заходах   –  УПЦ КП, а також голова Миколаївського обласного єврейського товариства.  Святкування відбулося при підтримці місцевих органів влади. Греко-католицька громада Миколаєва та владика Михайло Бубній отримала вітання від представників Миколаївської ОДА.

Миколаїв_4.jpg

Олександр Сенкевич, новообраний мер Миколаєва, також був присутнім на урочистому богослужінні у костелі. З цього приводу,  виявляючи паралелі між діяльністю митрополита Андрея Шептицького та сучасним волонтерським рухом в Україні, голова міста зазначив на своїй сторінці у  Facebook: «Сьогодні вся Україна згадує славне ім'я великого Митрополита Андрея Шептицького.

З нагоди 150-річчя від дня його народження греко-католицька громада Миколаєва організувала святкування. Настоятель громади, отець Тарас, запросив мене відвідати сьогодні святкову службу у костьолі святого Йосифа.

Андрей Шептицький відомий своїми добрими справами і меценатською діяльністю. Він не раз надавав допомогу нужденним у найскладніші часи.

Щира допомога ближньому –  благородний вчинок, на який здатні люди з великою душею. Під час сьогоднішньої служби в костелі помолився за таких людей –  наших українських волонтерів. Завдяки їх участі Україна зуміла вистояти. Про перемогу говорити ще рано. Однак, про неї не варто думати взагалі, якщо наші захисники залишаться без підтримки волонтерів! Зі святом вас наші ангели-охоронці!».   

Миколаїв_2.jpg

У приміщенні Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти урочисті заходи продовжилися святковим музичним концертом, влаштованим студентами Київської Трьохсвятительської  духовної семінарії УГКЦ та  народним хором імені Миколи Аркаса, колективами музичної школи №3 міста Миколаєва.

Нагадаємо, наприкінці листопада у Миколаївській обласній науковій бібліотеці імені О.Гмирьова, починанням греко-католицької громади міста та особисто митрофорного протопресвітера УГКЦ, отця Романа Мірчука, відбувся історичний вечір пошани, присвячений внеску митрополита А.Шептицького у розвиток духовної культури українського народу та церковне будівництво. Захід знайшов широкий відгук серед інтелігенції, студентської молоді та науковців.

Об’єднання на Півдні України, в Миколаєві, християнських конфесій та широких кіл громадськості навколо пізнання особистості митрополита Андрея Шептицького, видатного духовного провідника української нації, свідчить про тенденції  гармонізації міжконфесійних стосунків та консолідації суспільства, зауважує кореспондент РІСУ.