• Головна
  • Новини
  • Муфтій Криму закликав мусульман надавати допомогу людям незалежно від національності та віросповідання...

Муфтій Криму закликав мусульман надавати допомогу людям незалежно від національності та віросповідання

02.12.2015, 12:17
Муфтій Криму закликав мусульман надавати допомогу людям незалежно від національності та віросповідання - фото 1

Духовний лідер мусульман Криму хаджі Еміралі Аблаєв закликав мусульманських релігійних служителів надавати всебічну допомогу населенню у зв'язку з надзвичайною ситуацією, що склалася в Криму, бути чуйними до потреб і потреб кримчан, незалежно від національності та віросповідання.

Imam_Topl-5.j-hhh.jpgДуховний лідер мусульман Криму хаджі Еміралі Аблаєв закликав мусульманських релігійних служителів надавати всебічну допомогу населенню у зв'язку з надзвичайною ситуацією, що склалася в Криму, бути чуйними до потреб і потреб кримчан, незалежно від національності та віросповідання.

Про це Муфтій Криму сказав 1 грудня на щомісячних зборах головних імамів районів та голів релігійних громад, повідомляє ДУМК.

У зборах взяли участь релігійні служителі з усіх районів Криму, вони поділилися становищем мусульманських громад у своїх регіонах і розповіли, як місцеві жителі справляються з відсутністю електроенергії, які спільні заходи вживають щодо подолання сформованої ситуації.

Головні районні імами розповіли, що мусульмани стурбовані електроблокадою півострова, терплять багато незручностей і несуть значні видатки, однак зберігають оптимізм і впевненість, що ситуація незабаром нормалізується.

Муфтій Криму нагадав, що Іслам - це релігія миру і добра, тому мусульманські релігійні служителі повинні допомагати всім, хто потребує допомоги, незалежно від віросповідання.

«Наше головне завдання - закликати до миру та добросусідства, у кожному слові, у кожному заклику ми повинні дбати про благополуччя Криму і всіх його мешканців», - зазначив Муфтій хаджі Еміралі Аблаєв.