• Головна
  • Новини
  • Дніпропетровські активісти пропонують на місці пам’ятника організатору Голодомору встановити каплицю...

Дніпропетровські активісти пропонують на місці пам’ятника організатору Голодомору встановити каплицю

23.11.2015, 10:48
Дніпропетровські активісти пропонують на місці пам’ятника організатору Голодомору встановити каплицю - фото 1
Близько трьох десятків активістів у неділю, 22 листопада, молебнем та мітингом вшанували жертв Голодомору 1932-1933 років. Панихиду провів священик УПЦ КП Дмитро Поворотний.

голодомор.j-hhg.jpgБлизько трьох десятків активістів у неділю, 22 листопада, молебнем та мітингом вшанували жертв Голодомору 1932-1933 років. Панихиду провів священик УПЦ КП Дмитро Поворотний, повідомляє Depo.Дніпро.

Учасники акції одноголосно підтримали петицію до міської ради з вимогою якнайшвидше зняти монумент Петровському, що розташований на місці поховання жертв Голодомору біля Дніпропетровського залізничного вокзалу. На його місці встановити капличку для вшанування загиблих.

Відповідно до історичних довідок, Дніпропетровськ названий саме на честь Григорія Петровського. За даними Інституту національної пам'яті, він був одним із ініціаторів створення ВЧК та організацїі Голодомору.

Комісія з перейменування постановила створити парк, куди перемістять пам'ятники радянським функціонерам. Проте досі не ухвалене рішення, де він буде розміщений.

Нагадаємо, новообраний мер Дніпропетровська Борис Філатов заявив, що місто не має міняти свою назву.

Пам'ять жертв Голодомору вшановують в останню суботу листопада. Дніпропетровці вирішили провести панихиду у неділю, оскільки в останні роки пам'ятні дні припадали на 21-22 листопада. Окрім того, активісти традиційно проводять свої заходи окремо від офіційних.