• Головна
  • Новини
  • У Києві відкрили меморіал "Стіна Народної Пам'яті", присвячений Іловайській трагедії...

У Києві відкрили меморіал "Стіна Народної Пам'яті", присвячений Іловайській трагедії

30.08.2015, 12:52
У Києві відкрили меморіал "Стіна Народної Пам'яті", присвячений Іловайській трагедії - фото 1
В річницю Іловайської трагедії, в суботу 29 серпня, в Києві на території Михайлівського монастиря відбулось відкриття другої частини "Стіни Народної Пам'яті" загиблим українським воїнам на Донбасі.

exklusiv.gifВ річницю Іловайської трагедії, в суботу 29 серпня, в Києві на території Михайлівського монастиря відбулось відкриття другої частини "Стіни Народної Пам'яті" загиблим українським воїнам на Донбасі. На нових конструкціях зображені українські воїни, що загинули чи пропали без вісти в Іловайському котлі.

Під час відкриття меморіалу відбулась поминальна панахида за загиблими героями за участі духовенства Української Православної Церкви Київського Патріархату, родичів, друзів загиблих, учасників тих страшних подій та всіх небайдужих людей.

Як зазначили організатори: "Ми зібрались сьогодні тут аби пом'янути всіх тих, кого сьогодні з нами немає. Рік тому в Іловайському котлі загинула еліта нашої нації, бійці добровольчих батальйонів. А саме добровольчі батальйони склали кістяк того потужного війська, яке йшло звільняючи Донбас від окупантів. І якраз саме ця найкраща частина нашого воїнства опинилася в цьому котлі. Сьогодні ми прийшли сюди для того, щоб у християнській традиції в річницю загибелі наших братів, пом'янути їх".

Нагадаємо, що відкриття першої частини меморіалу відбулось 30 травня 2015 року.

У Києві відкрили меморіал

У Києві відкрили меморіал

У Києві відкрили меморіал

У Києві відкрили меморіал

У Києві відкрили меморіал