Сумчани вже 500 днів моляться за мир в Україні

20.07.2015, 10:48
Сумчани вже 500 днів моляться за мир в Україні - фото 1
Моляться сумчани на площі Незалежності поблизу будівлі, де розташовані органи державної влади і місцевого самоврядування: обласна державна адміністрація, обласна і міська ради.

exklusiv.gif19 липня в Сумах відзначили п’ятисотий день спільної молитви за мир в Україні. Моляться сумчани на площі Незалежності поблизу будівлі, де розташовані органи державної влади і місцевого самоврядування: обласна державна адміністрація, обласна і міська ради.

Незважаючи на те, що ініціаторами стали прихожани «Церкви Різдва» євангельських християн, у спільній молитві беруть участь представники різних конфесій: протестанти, православні, католики. На молитву регулярно збирається кілька десятків людей, а в неділю – до кількох сотень. Часто приїздять гості з інших міст, військові капелани, учасники АТО та жителі регіонів України, яких торкнулася війна.

Суми.jpg

Цієї неділі до молитви за мир приєднався голова Сумської обласної державної адміністрації Микола Клочко, який зазначив, що постійна молитва на центральній площі міста є унікальним явищем та потужним оберегом для України.

Під час виступів представників різних Церков звучали заклики молитися не лише за мир, за українських воїнів, владу та народ, але й за ворогів України, щоб Господь відкрив їм очі на їх злочини.

- Росіяни не є ворогами українців, ми є братами. Я сам довгий час жив у Росії і багато українців живуть там і зараз. Але нинішні події показують що трапляється, якщо правителі та народ відступають від Бога та Його заповідей, - сказав під час виступу архиєпископ Сумський і Охтирський Української Православної Церкви (Київський Патріархат) Мефодій (Срібняк).

Під час заходу учасники також поділилися інформацією про те, які потреби мають християни, що живуть в гарячих точках.

Сумчани продовжуватимуть щодня виходити на спільну молитву за мир в Україні і сподіваються, що в інших містах українці так само постійно та щиро моляться за це.