• Головна
  • Новини
  • У Києві відбулась Молитва за мир на чолі з вікарним єпископом Риму...

У Києві відбулась Молитва за мир на чолі з вікарним єпископом Риму

03.07.2015, 10:54
У Києві відбулась Молитва за мир на чолі з вікарним єпископом Риму - фото 1
В четвер, 2 липня 2015 року, в соборі Святого Олександра (РКЦ) відбулась традиційна щомісячна молитва за мир, організована "Спільнотою святого Егідія", яка в чергове зібрала представників різних християнських Церков разом, в спільній молитві заради миру.

молитва_1.jpgexklusiv.gifВ четвер, 2 липня 2015 року, в соборі Святого Олександра (РКЦ) відбулась традиційна щомісячна молитва за мир, організована "Спільнотою святого Егідія", яка зібрала представників РКЦ та УПЦ (МП) разом в спільній молитві за мир.

Собор був заповнений великою кількістю паломників із Італії, що прибули в Україну, аби показати свою солідарність з нашим народом.

Очолював групу паломників з Генуї та молитву цього дня єпископ Маттео Дзуппі, який є духівником Спільноти та учасником багатьох світових переговорів про мир. У своєму виступі він неодноразово підкреслював, що найважливіше – це мир. І справедливість можлива тільки з миром, без нього ніяк. Мир - єдиний шлях, аби не платити найважливішим – життям.

В коментарях для РІСУ Маттео Дзуппі підкреслив, що сьогодні в Україні він спостерігає великі страждання, проте бачить надію і бажання будувати мир.

"Єдиний вихід для досягнення миру - це продовжити шлях діалогу. Адже під час війни неможливо розмовляти, війна заглушує і насильство ніколи не приведе до миру. Єдиний шлях до нього - діалог, але для цього потрібна мужність", – додав єпископ Маттео.

молитва_2.jpg

Усі присутні молились за мир в Україні та всьому світі, назвиаючи країни, в яких існують війни та конфлікти.

Коментуючи подію голова "Спільноти святого Егідія" в Україні Юрій Ліфансе підкреслив: "Сьогоднішня молитва – це спільна молитва зі "Спільнотою святого Егідія" з Генуї. Це дуже стара спільнота, одна із перших після римської. Цього року вони вибрали місцем паломництва саме Україну тому, що хотіли показати свою солідарність, бути поруч зі своїми братами і сестрами, які сьогодні страждають".

молитва_3.jpgГолова спільноти зазначив, що для нас сьогодні дуже велика радість бачити їх поруч, адже їх супроводжує єпископ Маттео, він є єпископом-помічником вікарія Рима, один із перших людей у спільноті, тому для нас це старший брат, в якого ми вчимося.

"Це людина, яка віддана миру, він присвятив дуже багато часу і був посередником на багатьох дуже складних переговорах. Найвідоміші з яких в Мазамбіку, коли вони два роки намагалися примирити дві частини Мозамбіку, і зупинили громадянську війну, що тривала 10 років", – зауважив голова спільноти. Про це повідомила РІСУ Ірина Риндич.