• Головна
  • Новини
  • У Києві відкрили "Стіну пам’яті" загиблим українським воїнам на Донбасі...

У Києві відкрили "Стіну пам’яті" загиблим українським воїнам на Донбасі

02.06.2015, 10:54
У Києві відкрили "Стіну пам’яті" загиблим українським воїнам на Донбасі - фото 1
"Стіну пам'яті загиблих за Єдність України" відкрили і освятили на території Михайлівського монастиря, 30 травня 2015 року. Зображена вона у вигляді трьох великих конструкцій із фотографіями та біографіями загиблих на Донбасі українських героїв.

Стіна пам'яті в Києві"Стіну пам'яті загиблих за Єдність України" відкрили і освятили на території Михайлівського монастиря, 30 травня 2015 року. Зображена вона у вигляді трьох великих конструкцій із фотографіями та біографіями загиблих на Донбасі українських героїв. "Стіна пам'яті" розташована уздовж вулиці Трьохсвятительської, — повідомляє кореспондент РІСУ Ірина Риндич.

Ініціаторами та організаторами цього проекту виступили Синодальний відділ соціального служіння та благодійності УПЦ КП, Національний військово-історичний музей України, електронний ресурс "Книга пам'яті полеглих за Україну" та Благодійний фонд "Стіна народної пам'яті" за благословення Патріарха Філарета.

Поминальну панахиду за загиблими на Донбасі та освяту "Стіни пам'яті" здійснив Патріарх Філарет. "Ми сьогодні тут, щоб увіковічнити пам'ять загиблих воїнів на сході України, вони віддали своє життя за нас, — сказав Предстоятель УПЦ КП. — І ми віримо, що Господь дасть їм вічне Небесне царство. Але наш обов'язок не тільки пам'ятати, а й молитися за них. Ми відкриваємо сьогодні пам'ятну стіну на Михайлівському монастирі для того, аби кожен хто проходитиме поряд згадав, що ці люди віддали життя за нашу свободу".

Під час відкриття організатори проекту зауважили, що відкрито тільки перші три конструкції, на яких розміщено дані про 800 героїв, що загинули на Донбасі до 23 серпня 2014 року включно. Відкриття іншої частини стіни планується на 24 серпня 2015 року, оскільки близько 100 героїв, що загинули в Іловайському котлі, досі поховані в безіменних могилах у Дніпропетровську та Запоріжжі.

Стіна пам'яті в Києві

Стіна пам'яті в Києві

Стіна пам'яті в Києві

Стіна пам'яті в Києві