• Головна
  • Новини
  • В УПЦ (МП) не зрозуміли, що вони своїм коментарем плюнули в обличчя Героям, - архиєпископ Євстратій (Зоря)...

В УПЦ (МП) не зрозуміли, що вони своїм коментарем плюнули в обличчя Героям, - архиєпископ Євстратій (Зоря)

09.05.2015, 09:13
У Київському Патріархаті вважають, що УПЦ МП своїм поясненням про відмову митрополита Онуфрія встати і вшанувати Героїв України у парламенті 8 травня, ще більше їх образила.

У Київському Патріархаті вважають, що УПЦ МП своїм поясненням про відмову митрополита Онуфрія встати і вшанувати Героїв України у парламенті 8 травня, ще більше їх образила.

Про це на своїй Фейсбук-сторінці написав архиєпископ Євстратій (Зоря).

«За фонтаном ненормативної мудрості від УПЦ МП навіть важко встигати - тепер вони ще й офіційний коментар "сидіння" дали. В якому по суті сказали, що "ми сиділи і не хлопали, бо ми за мир". Виходить, що всі, хто стояв і аплодував героям – за війну?», - запитує він.

«В УПЦ МП не зрозуміли, що вони своїм коментарем плюнули в обличчя Героям – живим і загиблим, зокрема Надії Савченко, всім, хто стоячи вітав героїв? І особисто Президенту? Як заслугу митрополиту Онуфрія коментатори подали, що він на Схід України їздив. Бо йому не страшні кремлівські наймити. Чому? – Тому що "вєжлівиє люді"? Чи тому що така вказівка з Москви – не чіпати?

Кобзон теж їздив на Схід України, і Порєчєнков, і Бородай, і Гіркін... І про негайну потребу миру на Донбасі вони теж досі говорять...», - продовжив думку ієрарх.

«Цим коментарем образно плюнули також особисто в Леоніда Падуна, пастора і лідера Української християнської євангельської церкви, який стояв за кілька кроків праворуч від сидячого Онуфрія. Цей пастор, як і десятки, якщо не сотні інших релігійних служителів не-МП, був змушений залишити окуповану частину Донбасу, щоби не опинитися у катівнях "Русской православной армии", - нголосив архиєрископ УПЦ КП Євстратій (Зоря).