• Головна
  • Новини
  • На Прикарпатті цілодобово молились за мир та спокій в Україні...

На Прикарпатті цілодобово молились за мир та спокій в Україні

12.03.2015, 09:23
На Прикарпатті цілодобово молились за мир та спокій в Україні - фото 1
Безперервні молитви на вервиці тривали впродовж тижня. Парафіяни вірять, що така молитва, де збирається велика кількість людей, є сильнішою від будь – якої зброї.

exklusiv.gifНа Прикарпатті в храмі Зіслання Святого Духа, з благословення отця – пароха Віталія Дем’янця, відбулося цілодобове молитовне стояння, яке тривало 7 днів – від 2 до 8 березня. Вірні безперервно молилися на вервиці.  Зупинялися тільки на час Богослужіння. о. Василь Сливоцький священик парафії Зіслання Святого Духа, УГКЦ каже, що ініціативу подали самі ж парафіяни.

«Ініціатива належить нашим парафіянам. В Івано Франківську це є вперше. Люди протягом семи днів, цілий день і цілу ніч моляться до Богородиці на вервиці», – грозповідає о. Василь.

Участь у цій молитві брали різні спільноти м. Івано-Франківська, кожна з яких мала свій відведений час для молитви. А ще внесли свою частину лепти і брати семінаристи, які прикрасили своїм виконанням співану вервицю.

молитва_3.jpg

«Молитва тривала безперервно, незалежно від кількості людей. До 3 години ночі залишалося десь 35 парафіян, а потім вже 6 -7 людей. Хоч були такі різні сумніви, що люди можуть зломитися, не витримати. Але відбулося все дуже успішно. І коли приходиш зранку, то бачиш такий бадьорий дух і зразу віра укріплюється у те, що ми переможемо!”, – ділиться емоціями священик.

молитва_1.jpg

Незважаючи на те, що молитва тривала як в день, так і в ночі, парафіяни попри свої буденні клопоти намагалися ходити на молитву щодня. Люди не стомлювалися, бо підтримували і змінювати один одного. Християни вірять, що їхнє зверненя до Бога і молитва про мир буде почутою.

«Я старалася теж брати участь у цій вервиці, тому що я знаю, що це є зброя проти злого духа. Зло наступає на нашу країну, на наші сім’ї, родини. Тому ми цією молитвою відганяли його. Ми жертвували цю вервицю за мир в нашій країн і ми сподіваємося і надіємося, що він скоро настане і ми зможемо спокійно молитися і жити в мирній країні» – говорить п. Ірина парафіянка храму.

молитва_2.jpg

«Нам потрібні такі молитви тому що в нас такий поганий час - війна. І Ми всі переживаємо і просимо Бога і Матір Божу, щоб захистила наших діточок (плаче), тому що всім нам погано. Хочемо миру на землі» - доповнює інша вірянка п. Ганна.

Отці кажуть, що тепер сумнівів у витривалості і вірі парафіян немає і мають надію, що дуже скоро таке молитовне стояння розпочнеться знову. Про це РІСУ повідомила Юлія Головчин.