• Головна
  • Новини
  • У Києві пластуни молитовно вшановували пам'ять Тараса Григоровича Шевченка...

У Києві пластуни молитовно вшановували пам'ять Тараса Григоровича Шевченка

09.03.2015, 11:05
У Києві пластуни молитовно вшановували пам'ять Тараса Григоровича Шевченка - фото 1
Цьогоріч Україна відзначає 201-ту річницю з дня народження великого поета, художника, митця Тараса Григоровича Шевченка.

Шевченко_1.jpgexklusiv.gifЦьогоріч Україна відзначає 201-ту річницю з дня народження великого поета, художника, митця Тараса Григоровича Шевченка. Заходи щодо вшанування пам’яті розпочались в неділю 8 березня. У Храмі Різдва Христового відслужилась поминальна панахида в пам'ять про поета, ініціаторами проведення якої виступили Національна скаутська організація України ПЛАСТ спільно з Синодальним відділом соціального служіння УПЦ КП.

Поминальна молитва відбулась у храмі, де  18-19 березня 1861 року стояла домовина з тілом поета.

На молитві були присутні люди різного віку, що вкотре показує високу свідомість та небайдужість українського народу до минулого своєї країни, не залежно від віку. Недарма кажуть, що народ живий, допоки жива його історична пам'ять.

Як зазначив РІСУ настоятель храму отець Микола Салабай: «До нас звернувся Київський осередок ПЛАСТУ з проханням, щоб сьогодні провести панахиду в пам'ять про Тараса Григоровича Шевченка. Ми з радістю її підтримали, оскільки наш храм має безпосереднє відношення до великого поета. Як уже згадувалось при перепохованні Тараса Григоровича, його відспівували саме в нашому храмі. І сьогодні дуже приємно було бачити наповнений пластунами храм. Вони стояли зі свічками і молились разом з нами».

Шевченко_2.jpg

«Це свідчить, що ми маємо міцну духовну опору на майбутнє, діти які пам’ятають своїх героїв і живуть з Богом у серці», – підкреслив він.

Шевченко_3.jpg

Це не єдиний захід, яким товариство ПЛАСТ цьогоріч вшановує пам'ять  великого генія України. Як зауважила РІСУ референт новацтва станиці Київ Марічка Довганик: «Заплановано також низку заходів на території Михайлівського монастиря, присвячених пам’яті поета. Сьогодні , окрім панахиди, що уже відбулась, також заплановано квест. Завтра спортивний забіг та інші цікаві заходи. Адже ми всі дуже вдячні Тарасу Григоровичу за його творчість і молимось за нього. Аби він спочивав у мирі та спокої».