• Головна
  • Новини
  • «З нами правда, і ми сильніші, бо з нами Бог», – Президент до українців під час вшанування Небесної Сотні...

«З нами правда, і ми сильніші, бо з нами Бог», – Президент до українців під час вшанування Небесної Сотні

20.02.2015, 20:54
«З нами правда, і ми сильніші, бо з нами Бог», – Президент до українців під час вшанування Небесної Сотні - фото 1
На Майдані Незалежності сьогодні зібрались тисячі людей, щоб висловити свою скорботу за загиблими Героями.

32323.jpgНа Майдані Незалежності сьогодні зібрались тисячі людей, щоб висловити свою скорботу за загиблими Героями. 

Президент України Петро Порошенко під час свого виступу у День Героїв Небесної Сотні наголосив, що на Майдані українці боролися не тільки і не стільки з маріонетками Януковича, як за Європейську перспективу України та за її справжню незалежність.

«Революція Гідності стала першою і, головне, виграшною битвою у війні за нашу незалежність. І коли ворог побачив, що мирний аншлюс України в Митний союз захлинувся, він вирішив танками та градами розчленувати Україну. Та цій авантюрі також не довелося стати реальністю. Новостворена українська армія за всенародної волонтерської підтримки зупинила ворога на далекосхідних рубежах. Народжені не для війни українці, мирні українці ‒ бо ми є мирний народ ‒ взяли до рук зброю і зупинили добре вишколену армію – одну із найпотужніших у світі і на континенті.

Саме подвиг Небесної Сотні надихнув сотні тисяч українців на боротьбу з російською агресією. А щонайменше чотири тисячі членів самооборони Майдану, сотні нашої з вами самооборони, вирушили на фронт, де не на життя, а на смерть боронять незалежність своєї країни від «сили темної, проклятої орди», – наголосив у промові Петро Порошенко.

Сьогодні, за словами Президента, нам протистоїть потужний ворог, значно чисельніший, ніж ми, і, нажаль, набагато краще озброєний. «Плани напасти на нас він виношував роками. Він готував саме для цього свої збройні сили і формував у нас всередині країни п’яту колону. Але ми все рівно сильніші, бо з нами правда, і ми сильніші, бо з нами Бог. Для нас ця війна за свою землю, за нашу землю – війна справедлива, а для супротивника – ні! І це визнано всім світом, бо весь світ зараз є солідарним з Україною», – акцентував Глава держави.

Він певен: «Україна буде жити у мирі, розвиватися і рухатися в обраному європейському напрямку. І станеться це завдяки янголам-охоронцям — Героям Небесної Сотні і ще багатьом сотням лицарів, які віддали найцінніше, що вони мають, – своє життя за Україну».