• Головна
  • Новини
  • У київській кірсі св. Катерини молилися за єдність християн...

У київській кірсі св. Катерини молилися за єдність християн

22.01.2015, 12:28
У київській кірсі св. Катерини молилися за єдність християн - фото 1
У молитві взяли участь представники Лютеранської, Реформатської, Англіканської Церков та УГКЦ.

exklusiv.gifВ рамках традиційного Всесвітнього тижня молитов за єдність християн 21 січня  відбулося спільне богослужіння в Німецькій Євангелічно-Лютеранській церкві св. Катерини (НЄЛЦ). У молитві взяли участь представники Лютеранської, Реформатської, Англіканської Церков та УГКЦ.

Спільна молитва в кірсі

Спільна молитва в кірсіРозпочалась молитва із вступного слова диякона, референта єпископа Німецької Євангелічно-Лютеранської Церкви Ігоря Шемігона, який згадав історію започаткування екуменічного руху, наголосив на важливості міжконфесійних діалогів, проведенні спільних соціальних проектів, на актуальності зближення та єднання через спільне горе.

Під час молитви неодноразово звучали заклики до дружнього спілкування, спільних молитов, розширення діалогу. Пастор Ральф Хаска (НЄЛЦ) наголосив на важливості досягнення єдності, адже з таких спільних заходів видно, що у нас один Господь, і важливо пізнавати один одного, зберігати мир між представниками різних конфесій.

В коментарях для РІСУ диякон Ігор Шемігон зауважив: «Я беру участь в екуменічному русі в Україні уже напевно років сім і можу зазначити, що певний прогрес все-таки відбувається. Ми збираємось не тільки для того, щоб створити ефект, зробити гарні фотографії, але ми дійсно спілкуємось із священнослужителями, мирянами різних конфесій поза богослужінням, у нас часто відбуваються, особливо між протестантами та католиками, спільні акції. Християнські конфесії беруть участь в соціальному служінні на Сході України, у нас відбуваються спільні молодіжні конференції. Я бачу, навіть, коли не ведеться на офіційному рівні богословський діалог, людей притягує один до одного Божа благодать і вони стають товаришами. Тому навіть така маленька акція, маленька крапля, має результат».

Спільна молитва в кірсі«Сьогодні є важкий час для України, тому будь-яке свідчення братерства, спільної віри, спільного бачення нашого майбутнього – єднає людей, тому сьогодні це також свідчення в дусі і правді, — прокоментував РІСУ керівник Відділу УГКЦ у справі єдності християн протоєрей Ігор Шабан. — З Євангелії сьогодні було сказано про спільне бачення нашої християнської віри, що ми разом можемо молитись, славити Бога і просто по-людськи товаришувати».

Нагадаємо, що 18-25 січня 2015 триває Тиждень молитов за християнську єдність.