• Головна
  • Новини
  • Патріарх Філарет просить світову громадскість допомогти Україні побороти тероризм на Донбасі...

Патріарх Філарет просить світову громадскість допомогти Україні побороти тероризм на Донбасі

18.01.2015, 15:03
Патріарх Філарет просить світову громадскість допомогти Україні побороти тероризм на Донбасі - фото 1
Предстоятель УПЦ Київського Патріархату Філарет звернувся до людей доброї волі у всьому світі з проханням приєднатися до боротьби з тероризмом, яку нині веде Україна на Донбасі.

exklusiv.gifFilaret_cerkva.info.jpgПредстоятель УПЦ Київського Патріархату Філарет звернувся до людей доброї волі у всьому світі з проханням приєднатися до боротьби з тероризмом, яку нині веде Україна на Донбасі.

Про це першоєрарх сказав після молебню у пам’ять жертв Волновахи, який сьогодні відбувся у Києві на Майдані Незалежності.

«Для чого ми зібралися на Майдані Незалежності і пройшли маршем миру по центральній вулиці столиці, яка мета? Цією ходою ми засвідчили, що Україна, український народ хоче миру», - заявив він, звертаючись до десятків тисяч людей, що взяли участь у марші та молебні.

«Ми зібралися для того, щоби протестувати проти терористичних актів, які звершуються на Донбасі і, зокрема під Волновахою. Нехай весь світ знає, що на Сході України звершуються терористичні акти. І ми просимо їх приєднатися до нашої боротьби проти тероризму», - продовжив свою думку Предстоятель УПЦ КП.

Патріарх Філарет зазначив, що українці не шкодують свого життя і віддають його за державу та свободу. Він висловив сподівання, шо Бог нам обов’язково віддячить за цю жертовність перемогою над ворогом.

Марш пам'яті жертв Волновахи. Фото зі сайту Президента України