• Головна
  • Новини
  • Мирними маршами солідарності та молебнями вшанують сьогодні жертв теракту під Волновахою...

Мирними маршами солідарності та молебнями вшанують сьогодні жертв теракту під Волновахою

18.01.2015, 10:52
Мирними маршами солідарності та молебнями вшанують сьогодні жертв теракту під Волновахою - фото 1
Марші відбуваються у містах України.

марш_солідарності.pngМарш солідарності проти тероризму у Києві стартує 18 січня о 14:00 із Михайлівської площі. Учасники ходи також вшанують пам'ять загиблих 13 пасажирів автобуса під Волновахою на Донеччині, а також усіх майже 5 тисяч жертв війни на Донбасі, що триває вже десятий місяць поспіль.

Хода вирушить від Михайлівської площі до Європейської площі, а далі – вулицями Грушевського, Липською, Інститутською дійдуть до Майдану Незалежності. Там, на головній площі столиці, відбудеться молебень за всіма жертвами.

Паралельно з маршем у Києві у неділю, 18 січня, о 14:00 біля пам’ятника Шевченкові розпочнеться Мирний Марш Солідарності у Львові. Як стверджують організатори  маршу: «Такою позицією ми  продемонтруэмо, що наш бойовий дух не здолати, наш біль по втраті з"єднує, згрутовує та зміцнює нас для подальної боротьби».

Мирний марш солідарності "Я - Волноваха" із наступним молебнем за жертв трагедії відбудеться 18 січня в Ужгороді. Хода з листівками з назвами міст України розпочнеться в Ужгороді о 14:00 і пройде за маршрутом: "пл.Театральна-пл.Петефі-вул.Л.Толстого-площа перед Закарпатською ОДА біля памятника Шевченкові". О  14.30 відбудеться  молебень за загиблими під Волновахою та під час подій на Сході.

Марш "Je suis Volnovakha"  відбудеться 18 січня у центрі Харкова. Як написав на своїй сторінці в Facebook координатор місцевого Євромайдану Володимир Чистилин, хода розпочнеться о 13:00 на пл. Свободи після Народного віче. Патріотична громадськість міста вийде на марш в пам'ять про жертви теракту під Волновахою. "Пройдемо від площі Свободи по головній вулиці міста до площі Конституції. Малюйте плакати, беріть національну символіку. Нас має бути багато, щоб показати позицію міста", – закликав Чистилин.

Цього тижня подібні акції вже проводили в Києві, Львові, Маріуполі та інших містах.

Так, 17 січня в Маріуполі жителі міста прийшли до будівлі драмтеатру з траурними стрічками, прапорами України, свічками і плакатами «Я — Волноваха», «Я — Донбас», а також провели смолоскипну ходу. Як повідомляють «Новости Донбасса», колона обійшла навколо будівлі театру, вшанувавши також пам’ять усіх загиблих на сході України біля меморіального знаку жертвам Голодомору 1932-1933 років. В акції взяли участь близько 400 осіб.

Сьогодні ж, за словами організаторів, у центрі Маріуполя відбудеться збір підписів за визнання ДНР і ЛНР терористичними організаціями.

17 січня мешканці Кременчука вшанувати пам'ять людей, які загинули на блокпосту під Волновахою. Згадали також мирне населення та українських військових, загиблих на сході.Сотні містян запалили свічки, з них було викладено напис «Я ВОЛНОВАХА». Такі ж плакати тримали у руках. Загиблих пом’янули хвилиною мовчання.