• Головна
  • Новини
  • Спроби сіяти національно-релігійну ворожнечу стали складовими антиукраїнської інформаційної війни, – Нацкоміся з моралі...

Спроби сіяти національно-релігійну ворожнечу стали складовими антиукраїнської інформаційної війни, – Нацкоміся з моралі

24.12.2014, 16:51
Національна експертна комісія України з питань захисту суспільної моралі припускає можливість інспірації в Україні міжнаціональних конфліктів.

Національна експертна комісія України з питань захисту суспільної моралі припускає можливість інспірації в Україні міжнаціональних конфліктів.

Про це заявив голова Нацкомісії Василь Костицький під час круглого столу в Укрінформі

"У нас є деякі тривожні сигнали, пов'язані з тим, що, можливо, будуть спроби саме тут інспірувати міжнаціональні конфлікти, додавши їх до тих несподіваних, а може, очікуваних для спецслужб, фактів з претензіями на теракти. Ми очікуємо, що другий вектор дестабілізації в державі може бути скерований у це наше досягнення, яке є умовою нової ідентичності української політичної нації - український багатонаціональний народ", - зазначив Василь Костицький, уточнивши при цьому, що такі висновки базуються на результатах аналітичних досліджень та консультацій Нацкомісії з представниками різних політичних, релігійних, національних груп і товариств.

За його словами, спроби сіяти національно-релігійну ворожнечу стали складовими антиукраїнської інформаційної війни.

"На жаль, сіяння національно-релігійної ворожнечі стало складовою антиукраїнської інформаційної війни. Кожного року кількість інформаційних продуктів, які сіють національно-релігійну ворожнечу, принижують людей за національно-релігійною ознакою, зростала у три-чотири рази... Комусь було вигідно паралельно сіяти і комплекс меншовартості українців, подавати їх смішними, зневажати християнські свята, ображати українських мусульман, сіяти антисемітизм", - підкреслив голова Нацкомісії з питань моралі.

Оголошуючи резолюцію круглого столу, Костицький зазначив, зокрема, що його учасники вважають за необхідне звернутися до Президента з проханням розглянути можливість відновлення діяльності ліквідованих або ж створення нових структур з протидії проявам расизму, ксенофобії та нетерпимості в українському суспільстві - Держкомітету у справах національностей та релігії, Міжвідомчої робочої групи проти ксенофобії та етнічної і расової нетерпимості, профільного департаменту МЗС України.