• Головна
  • Новини
  • Постом, молитвою та доброю справою закликають члени Спілки Української Молоді вшанувати пам’ять жертв Голодомору...

Постом, молитвою та доброю справою закликають члени Спілки Української Молоді вшанувати пам’ять жертв Голодомору

18.11.2014, 11:13
Постом, молитвою та доброю справою закликають члени Спілки Української Молоді вшанувати пам’ять жертв Голодомору - фото 1

Акцією «Сопричастя» СУМ’івці щороку в листопаді вшановують пам’ять жертв Великого Голоду 1932-1933 років. Вперше акція „Сопричастя”, започаткована членами Тернопільської міської організації Спілки Української Молоді в Україні та СУМ’івцями Австралії, відбулася у 2003 році.

Сопричастя.jpgАкцією «Сопричастя» СУМ’івці  щороку в листопаді вшановують пам’ять жертв Великого Голоду 1932-1933 років. Вперше акція „Сопричастя”, започаткована членами Тернопільської міської організації Спілки Української Молоді в Україні та СУМ’івцями Австралії, відбулася у 2003 році.

За роки проведення акції до участі в ній долучилися не лише громадяни України, але й представники Грузії, Великої Британії, Словаччини, Італії, США, інших країн світу.

За словами організаторів, серед низки меморіальних заходів, які супроводжують ці трагічні роковини, важливо не загубити пам’ять про Людину, що стала жертвою цієї неоголошеної війни.

Аби зрозуміти – потрібно пережити, або, принаймні, спробувати це зробити. Саме це є одним з завдань акції «Сопричастя», покликаної вшанувати пам’ять жертв Голодомору шляхом посту, молитви та доброї справи, наголошують організатори.

• ПІСТ

Кожен, хто погодився взяти участь в цій акції, бере на себе добровільне зобов’язання посту, без вживання страви, впродовж 33 годин (з 7:00 год. 21 листопада 2014 року до 16:00 год. 22 листопада 2014 року).

Це буде своєрідною особистою жертвою кожного з нас на спомин душ, невинно загиблих від голоду 32-33 років. Дуже важливо аби ця жертва була свідомою, а не механічною.

До участі в цьому заході запрошуються виключно особи, які досягли 18-ти річного віку і не мають медичних протипоказань щодо такого добровільного голодування.

• МОЛИТВА

О 16:00 годині, 22 листопада 2014р., учасники акції, незалежно від місця їхнього перебування, духовно єднаються в спільній молитві за упокій душі невинно вбитих та померлих від голоду.

• ДОБРА СПРАВА

Впродовж 33 годин участі в акції кожен її учасник може зробити добру справу, метою якого є допомога ближньому, який перебуває у потребі. Це може бути пожертва, практична допомога, духовна розрада тощо. Кожен може самостійно вибирати, яке добре діло він зробить.

Запрошуємо долучитись до акції «Сопричастя» і вшанувати молитвою, постом та доброю справою пам’ять тих, хто невинно загинув під час голоду 1932-1933 років.

Символічна реєстрація учасників акції, обмін думками, здійснюється за адресою: [email protected]