• Головна
  • Новини
  • Глава римо-католиків України закликав вірних проголосувати за тих, хто хоче взяти відповідальність за долю України...

Глава римо-католиків України закликав вірних проголосувати за тих, хто хоче взяти відповідальність за долю України

23.10.2014, 10:31
Глава римо-католиків України закликав вірних проголосувати за тих, хто хоче взяти відповідальність за долю України - фото 1
Глава Конференції Римо-Католицьких Єпископів України Мечислав Мокшицький напередодні виборів до Верховної Ради звернувся до вірних з проханням виконати свій громадянський обов’язок, взяти участь у Виборах, ставши таким чином співвідповідальним за долю України.

mokrzycki.jpgГлава Конференції Римо-Католицьких Єпископів України архиєпископ Мечислав Мокшицький напередодні виборів до Верховної Ради звернувся до вірних з проханням виконати свій громадянський обов’язок, взяти участь у Виборах, ставши таким чином співвідповідальним за долю України.

Текст звернення

Останні місяці в долі України є вкрай тривожні. На площах, вулицях наших міст і сіл, в місцях праці та родинних домівках замислюємося, дискутуємо над подальшою долею нашої Батьківщини.

Ці жваві дискусії вказують на те, що нам не байдуже, яким буде шлях розвитку України. Чи будемо ми жити в мирі, якого всі так прагнемо? Проте, замало лише дискутувати, оскільки на словах не збудуємо вимріяного майбутнього. Слідом за словами повинні йти дії, підтверджені нашими щирими намірами. Мешканці України мають нагоду перейти від слів до вчинків. Маю на увазі обов’язок голосування. Вимагає він конкретного і відважного вибору, через який стаємо по стороні правди і добра. Лише на такому фундаменті можна будувати майбутнє нації і її велич.

Тож у дусі відповідальності за теперішнє і майбутнє, будучи вірними Римсько-Католицької Церкви, підімо на вибори і віддаймо свій голос за тих, хто не задля своєї слави, але заради добра інших хоче взяти відповідальність за долю України. Беручи участь у виборах,  станьмо співвідповідальними за нашу Вітчизну.

Дякуючи Вам за виконання свого громадянського обов’язку, прошу і надалі молитися про мир в Україні та огортати своєю молитвою всіх жертв воєнних дій.

Нехай благословить нас Всемогутній Бог: Отець і Син і Святий Дух. Амінь.

Мечислав Мокшицький