• Головна
  • Новини
  • Любомир (Гузар): У здоровому бажанні миру ніхто не має відмовлятися від оборони...

Любомир (Гузар): У здоровому бажанні миру ніхто не має відмовлятися від оборони

08.10.2014, 12:23
Любомир (Гузар): У здоровому бажанні миру ніхто не має відмовлятися від оборони - фото 1
«Народи можуть і повинні боротися проти такого насильства, яке не має жодного виправдання», – зазначив єрарх.

У здоровому бажанні миру ніхто не повинен відмовлятися від участі в оборонній діяльності – як збройній, так і альтернативній, а також не може ігнорувати моральні принципи, виправдовуючи свої злодіяння виконанням наказів.

Про це пише блаженніший Любомир Гузар у своїй статті-роздумах «До якого миру ми повинні прагнути», – повідомляє Цензор.НЕТ з посиланням на сайт Української Греко-Католицької Церкви.

guzar_lubomyr.jpg

Колишній Глава УГКЦ розмірковує над природою війни і миру з поглядом на ситуацію на сході України. «Якщо держава думає про напад, про агресію, то вона становить небезпеку для всіх інших. Навпаки, розвиток збройних сил для захисту життя і прав своїх громадян сприяє зміцненню бажання миру, загального добра», – каже Гузар.

Саме тому він упевнений, що держава повинна піклуватися про оборону. «Досвід показує, що в країнах, які піддавалися агресії, гинуло багато людей, у яких не було, чим захищатися (наприклад, від бомбардувань). Але крім жертв використання зброї, мільйони людей загинули від всякого роду національних, етнічних, релігійних і навіть мовних переслідувань», – зазначив Блаженніший Любомир (Гузар).

«Народи можуть і повинні боротися проти такого насильства, яке не має жодного виправдання», – зазначив єрарх.