Екуменічний Автопоїзд Миру та Єднання рушить Україною

29.07.2014, 16:44
Екуменічний Автопоїзд Миру та Єднання рушить Україною - фото 1
Сьогодні, 29 липня, у Києві відбулась презентація майбутнього екуменічного Автопоїзду Миру та Єднання, в якому представники багатьох релігійних організацій рушать країною заради допомоги біженцям зі Сходу та армії у регіонах.

exklusiv.gifСьогодні, 29 липня, у Києві відбулась презентація майбутнього екуменічного Автопоїзду Миру та Єднання, в якому представники багатьох релігійних організацій рушать країною заради допомоги біженцям зі Сходу та армії у регіонах.

Автопроїзд_1.jpg

До цієї акції долучились не лише представники громадського сектору, а й різних релігій. Організаторами виступили представники Відділу соціального служіння та благодійності УПЦ Київського Патріархату та благодійного фонду УГКЦ «Карітас України». Окрім того, разом з ними до ініціативи долучились активісти Духовного управління мусульман України та Собору незалежних євангельських церков України. Від громадського сектору на прес-конференції в Українському кризовому медіа-центрі виступили лідер рок-гурту «Гайдамаки» Ярема та один з відомих письменників братів Капранових Віталій. Активну підтримку надали активісти від громадського комітету «Наступ» та ініціативної групи «Київ Схід Діти».

В рамках акції релігійні та громадські діячі відвідають чотири міста України, а саме Херсон, Миколаїв, Одесу та Дніпропетровськ, де проведуть круглі столи з питань проблеми біженців та військовослужбовців, роздадуть допомогу дітям переселенців та зачитають спільні молитви за мир у державі.

Автпороїзд_2.jpg«Наша акція покликана надати допомогу вимушеним переселенцям зі Сходу, а також тим, хто лишається в зоні АТО – як нашим бійцям, так і місцевим мешканцям. Призначення автопоїзду – скоординувати, допомогти, показати приклад, показати технологію, як це робиться, а також що і як можна зробити найефективніше для постраждалих. Найголовніше – це допомогти біженцям соціалізуватись», - підкреслив архиєпископ УПЦ КП Євстратій (Зоря).

Автопроїзд_3.jpgРоль фонду «Карітас України» відзначив голова Департаменту соцслужіння УГКЦ о. Андрій Нагірняк, розповівши про діяльність благодійних центрів в кожному регіоні. За його словами, програма допомоги охоплює постійно 13 000 людей, а одна з останніх акцій – поставка питної води у Краматорськ та Слов’янськ, більше 100 000 літрів води.

«Важливо що всіх об’єднує Церква. Але мусимо пригадати, що війна закінчиться і нам треба жити з тим, що Росія вклала гроші в пропаганду. Це не перший приклад нашої співпраці з КП, це продовження гарної традиції. Ми хочемо показати, що є інші способи взаємодії і ця акція важлива для того, щоб показати, що між нами набагато більше того, що об’єднує ніж того, що роз’єднує», - додав він.

До закликів про встановлення миру та активізації допомоги долучились мусульманські та протестантські представники в обличчі заступника муфтія ДУМУ Руфат Гафурі та пастора церкви «Нове життя» Анатолія Калюжного.

Автопроїзд_4.jpgПід час акції будуть проведені круглі столи з ключовими громадськими діячами, зазначив в.о. голови Відділу соцслужіння УПЦ КП о. Сергій Дмитрієв. «Ми не хочемо, щоб була помста з того чи іншого боку на адресу біженців, коли люди різних політичних поглядів зводять рахунки. Конфлікт взагалі не потрібен. Окремо ще хочемо подякувати журналістам за їхні сюжети про допомогу. Все почалось з новин та малого буса з 4 тоннами допомоги, а вже за тиждень ми змогли відправити 50 тонн допомоги на Схід завдяки тому, що люди дізнались про нашу ініціативу. Тому треба об’єднуватись та робити добрі справи, закладаючи фундамент на майбутнє», - заявив о. Сергій.

Автопоїзд триватиме з 31 липня до 5 серпня, відвідуючи Херсон, Миколаїв, Одесу та Дніпропетровськ.