• Головна
  • Новини
  • Під час хресної ходи до Володимирської гірки звучали молитви, гімн та «Слава Україні – Героям слава!»...

Під час хресної ходи до Володимирської гірки звучали молитви, гімн та «Слава Україні – Героям слава!»

28.07.2014, 14:48
Під час хресної ходи до Володимирської гірки звучали молитви, гімн  та «Слава Україні – Героям слава!» - фото 1
Сьогодні, в рамках святкування 1026-річчя Хрещення Русі, центром Києва пройшла традиційна масштабна хресна хода до Володимирської гірки. Хоча вона проводилась від імені УПЦ Київського Патріархату, до неї долучились християни різних конфесій.

exklusiv.gifСьогодні, в рамках святкування 1026-річчя Хрещення Русі, центром Києва пройшла традиційна масштабна хресна хода до Володимирської гірки. Хоча вона проводилась від імені УПЦ Київського Патріархату, до неї долучились християни різних конфесій.

Хресна_хода.jpg

Хода стартувала від Володимирського собору після завершення урочистої Літургії за участі Патріарха Філарета (Денисенка). Близько опівдня віряни разом з духовенством УПЦ КП, яке прибуло від усіх областей та єпархій, рушили хресною ходою до Володимирської гірки, аби звершити святковий молебень.

Цього року хода відрізнялась ще більшою кількістю людей, ніж минулого року. В основному прибули паломники зі західних областей та центральних регіонів, але разом з ними були віряни й зі східних областей. Дорогою як ніколи раніше часто лунали гасла «Слава Україні – Героям слава!» та «Україна понад усе».

Нерідко, окрім молитов та церковних співів, люди самі починали співати гімн України.

Хресна_хода_2.jpg

Додамо, що цього року до охорони ходи долучились і представники Нацгвардії та добровільних батальйонів. Деякі з них приїхали саме на святкування Хрещення Русі, аби взяти участь у молебні та повернутись до бойових дій. «Я сам тільки повернувся з зони АТО, завтра рушаю туди назад. Вдалось вирватись на пару днів, от і для хресної ходи, а далі знову в бій», - розповів боєць батальйону Київ-1.

Хресна_хода_3.jpg

Після молебню на Володимирській гірці, Патріарх Філарет звернувся до вірян та журналістів, розказавши, що до хресної ходи вперше хотіли долучитись представники влади. Однак він їм відмовив, сказавши, що сьогодні понеділок, а себто робочий день і влада мусить працювати. Тому під час проведення молебна, зокрема, відбувалось бюджетне засідання Кабміну.

Хресна_хода_4.jpg

«Наші хресні ходи – завжди для народу. Ми йдемо разом, аби затвердити нашу єдність та силу. Тому ми ще раз переконуємось, що ми йдемо правильним шляхом і перемога буде за нами. Це показали останні події, що затверджують, що Бог з Україною та Київським Патріархатом, про що ми казали і раніше», - підкреслив Патріарх Філарет.

Хресна_хода_6.jpg

Він також додав, що не лише Церква, а й люди самі по собі стали активно збирати та передавати допомогу армії та жителям Сходу, які зараз особливо потребують підтримки. Предстоятель УПЦ КП переконаний, що саме це робить віруючих сильними та громадянами єдиної країни.