• Головна
  • Новини
  • Сьогодні в Україні відбуваються заходи з нагоди Дня Хрещення Київської Русі та дня святого Володимира...

Сьогодні в Україні відбуваються заходи з нагоди Дня Хрещення Київської Русі та дня святого Володимира

28.07.2014, 10:00
Сьогодні в Україні відбуваються заходи з нагоди Дня Хрещення Київської Русі та дня святого Володимира - фото 1
Цьогорічне святкування Дня Хрещення - знакове, адже відбувається в часі російської військової агресії проти України.

Хрещення.jpgСьогодні, 28 липня (понеділок), о  9:00 на площі перед Успенським собором Києво-Печерської лаври єпископат, духовенство та вірні УПЦ (МП) беруть участь у Літургії. Духовенство УПЦ (МП) має намір зробити цей день урочисто-поминальним і особливу данину віддати пам’яті померлого Митрополита Володимира у день його ангела.

За повідомленням прес-служби УПЦ (МП), у неділю, 27 липня, на Володимирській гірці, біля підніжжя пам’ятника хрестителю Русі – рівноапостольному князю Володимиру,  Місцеблюститель Київської митрополичої кафедри митрополит Чернівецький і Буковинський Онуфрій у співслужінні єрархів Української Православної Церкви (Московського Патріархату) та духовенства Київської єпархії цієї Церкви відслужив подячний  молебень.

МП-хрещення.gif

За богослужінням були піднесені молитви за мир в Україні.

У Володимирському патріаршому кафедральному соборі УПЦ КП урочисте Богослужіння 28 липня розпочалося о 10.00. Літургію очолює Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет у співслужінні єпископату і духовенства Київського Патріархату.

Володимирькитй_собор.jpg

По закінченні Літургії близько 12.00 від центрального входу Володимирського собору розпочнеться багатотисячний Хресний хід до пам'ятника рівноапостольному святому князю Володимиру. Хід очолить Патріарх Філарет, який разом з паствою пройде пішки весь шлях - бульвар Шевченка, вул. Володимирська, вул. Трьохсвятительська, Володимирська гірка.

Близько 13.00 на площі перед пам'ятником князю Володимиру на Володимирській гірці з нагоди свята буде відслужений урочистий молебень, після чого Предстоятель Київського Патріархату Патріарх Філарет звернеться зі словом до вірян.

Після молебню (близько 13.50) на Володимирській гірці запланований підхід Патріарха Філарета до преси.

Цьогорічне святкування Дня Хрещення - знакове, адже відбувається в часі російської військової агресії проти України. Патріарх Філарет закликав представників різних конфесій взяти участь в урочистостях з нагоди Дня Хрещення Руси-України з метою консолідації України.

Як повідомляє офіційний сайт УПЦ КП, хресна хода пройде під гаслом: «Київський Патріархат – Помісна Українська Церква!»