• Головна
  • Новини
  • Патріарх Філарет: Ми переможемо, тому що Бог і правда з нами...

Патріарх Філарет: Ми переможемо, тому що Бог і правда з нами

03.07.2014, 12:30
Патріарх Філарет: Ми переможемо, тому що Бог і правда з нами - фото 1
Духовенство Київського Патріархату постійно надає духовну та матеріальну допомогу війську, розповів Патріарх Філарет (Денисенко) на прес-конференції 3 липня у Києві, в Українському кризовому медіа-центрі.

FKP.jpgexklusiv.gifУкраїнський народ та армія переможуть у війні на власній території, тому що на її боці правда та Бог, який виступає проти агресії. Духовенство Київського Патріархату постійно надає духовну та матеріальну допомогу війську, розповів Патріарх Філарет (Денисенко) на прес-конференції 3 липня у Києві, в Українському кризовому медіа-центрі.

«Церква підтримує армію і ця підтримка полягає не тільки в тому, що ми молимось за наших воїнів на кожному богослужінні, а й в тому, що надаємо матеріальну допомогу. Ми оголосили збір коштів на укріплення армії і сама Київська Патріархія пожертвувала біля двох мільйонів гривень, не враховуючи єпархій і окремого духовенства, храмів, монастирів», - заявив першоєрарх

Крім того, керівництво УПЦ КП раніше передало прикордонникам автомобіль, а також ще одну машину для батальйону. За словами Патріарха, єпископи постійно збирають кошти і купують бронежилети для військових. Це є дещо проблематичним, тому що іноді їх доводиться вести з-за кордону, хоча через митницю їх не дозволяють провозити. Тому українські священики збирають групу людей, везуть  їх у Польщу, купують там бронежилети, вдягають на себе і так їх перевозять через кордон, а потім збирають та передають у військові частини.

«Проти України здійснена агресія з боку Росії, а агресія – це зло, а Бог не може бути з неправдою і злом. Тому Бога там нема, а Бог там, де правда, де страждання, і там буде перемога. І тому ми впевнені, що перемога буде за Україною. Чому – а тому що Бог з нами. Ви знаєте, який сильний дух у тих добровольців, які прямують на Схід та Донбас. Вони готові пожертвувати своїм життям заради Батьківщини», – підкреслив Патріарх Філарет.

Він пригадав про відомий випадок, коли у однієї з груп батальйону закінчились боєприпаси, то вони зібрались в коло, взяли один одного за руки, кинули гранату до сепаратистів і всі загинули. Патріарх зазначив, що це свідчить про те, що вони виконують заповідь Божу: ніхто не має більшої любові, як той, хто душу свою і життя своє віддасть за друзів своїх, за свій народ і Батьківщину.